Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2013. Március 05. 10:00, kedd | Helyi

Huszonnégy órás ügyelet a lelkisegély-szolgálatnál

Huszonnégy órás ügyelet a lelkisegély-szolgálatnál

Tizenkettőről huszonnégy órás ügyeletre váltott a salgótarjáni lelkisegély szolgálat, amely egy uniós központhoz kapcsolódva ingyenessé vált a mobilról telefonálók számára is.

Ezzel egy időben állandósult az előhívószám nélkül tárcsázható, és eddig a helyi számmal párhuzamosan hívható 116-123-as szám is. Az új rendszer azonban már nem csak a salgótarjáni ügyeletre kapcsol. Ha itt foglalt a vonal, más szolgálat szabad kapacitását veszi igénybe. Salgótarjánban a rendszerváltás évében elindított szolgáltatás az elmúlt huszonkét év alatt este hattól reggel hatig állt az életük kritikusabb szakaszát élők rendelkezésére és csak vonalas telefonról volt ingyenes. A szolgálat most délelőttös, délutános és éjszakás munkarendbe osztja átlagban tizenöt munkatársát, akik ingyenesen vállalják ezt a feladatot, egy vizsgához kötött tanfolyam és pszichológiai alkalmassági felmérés után. A tarjáni szolgálat a megalakulást követő harmadik évben egyébként országos rekordot állított be a több mint ötezres hívásszámmal. Az okok között főleg a környék ipari leépülésével járó lelki és anyagi válság szerepelt az első helyen. Az elmúlt években pedig a gazdasági válság mélyülésével párhuzamosan ugrott majd tízszeresére a krízis-hívások száma. A szolgálat vezetője elmondta, hogy ez a szám a 2012-es év végére már nem növekedet, de nem is csökkent. Az elmúlt két évben a magánnyal kapcsolatos beszélgetések száma indult gyarapodásnak.

Forrás: radiofocus.hu

Címkék: Lelkisegély

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 14:21, kedd | Helyi

Tombolt, lopott, bálba mégsem jutott!

Jármű önkényes elvétele, garázdaság, rongálás és lopás miatt is felelnie kell annak a rimóci lakosnak, akit a napokban fogtak el és vettek őrizetbe a szécsényi rendőrök.

2024. Július 16. 11:00, kedd | Helyi

Legyél te is iskolaőr!

Várjuk a jelentkezőket Nógrád vármegyében.

2024. Július 16. 10:58, kedd | Helyi

A LEGJOBB ÖT TV bemondó - Ön melyiküket kedvelte a legjobban?

5 magyar TV bemondó, akiket szívesen látnánk ma is a képernyőn. Ma már nincsenek tv bemondók, legalábbis a szó klasszikus értelmében. A televíziózás hőskorából hoztunk 5 legendát,

2024. Július 16. 09:19, kedd | Helyi

Az MVM Mobiliti átadta első nagy teljesítményű töltőállomását.

Az MVM Mobiliti Törökbálinton átadta első 600 kilowatt összteljesítményű töltőállomását, amelyet európai uniós támogatásból valósított meg - közölte az ország legnagyobb e-töltő-hálózatát működtető MVM Mobiliti Kft.