Városlista
2024. október 9, szerda - Dénes

Hírek

2012. Február 07. 13:52, kedd | Belföld
Forrás: mno.hu/MTI

Húszezer euró is jár a tehetség mellé

Húszezer euró is jár a tehetség mellé

Kelemen Barnabás hegedűművész, Csonka Szabolcs fizikus, Tóth Judit biokémikus és Tóth Gergely történész vehette át kedden a Magyar Tudományos Akadémián az idén tizedik alkalommal odaítélt Talentum Akadémiai Díjat.

Az elismerést Kenyeres Sándor alapította 2002-ben magánvagyonából kiemelkedő tehetségek támogatására. Az egyenként húszezer euróval járó díjat a mostani kitüntetettekkel együtt eddig 35 fiatal tudós és művész kapta meg.

Szász Domokos, az MTA alelnöke az elismerés jelentőségét méltatva rámutatott: Magyarországon csupán egyedi példák vannak arra, hogy magánszemélyek díjat alapítanak. „Ezek nagyon pozitív példák, mindnyájunknak tenni kell azért, hogy ne egyedi esetek legyenek a tehetségek, kiemelkedő teljesítmények magánszemélyek általi elismerése” – fogalmazott.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 09. 09:20, szerda | Belföld

Balatoni Katalin: a kormány mindent megtesz azért, hogy vonzóvá tegye a pedagóguspályát

A kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy vonzóvá tegye a pedagóguspályát – közölte a Belügyminisztérium köznevelési helyettes államtitkára kedden az Akik arra születtek…

2024. Október 09. 09:19, szerda | Belföld

Az őstermelők már saját maguk is létrehozhatják hatósági bizonyítványukat

A Nébih fejlesztésével az idei évtől az őstermelői tevékenységet igazoló hatósági bizonyítványt a gazdálkodók már néhány gombnyomással előállíthatják maguknak az elektronikus őstermelői nyilvántartásból (e-ŐCSI)

2024. Október 08. 07:24, kedd | Belföld

Nagy Márton: a versenyképességi fordulathoz pénz kell