Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2021. Január 08. 12:02, péntek | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Húsz ház égett le a Csíksomlyó nyomornegyedében kiütött tűzben

Húsz ház égett le a Csíksomlyó nyomornegyedében kiütött tűzben

Húsz ház égett részben vagy teljesen le a Csíkszereda városhoz tartozó Csíksomlyó nyomornegyedében csütörtök este kiütött tűzben - közölte az Agerpres román hírügynökség.

A tűzoltóság nem adott hírt arról, hogy emberéletet is követelt a heves tűz, azonban a felgyúlt épületekből kimenekült mintegy 230 ember fedél nélkül maradt. Számukra az Erős Zsolt sportcsarnokban biztosítottak éjszakára szállást.

A többnyire romák által lakott nyomornegyedben a késő esti órákban csaptak fel a lángok. A hivatásos és az önkéntes tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre, de így is több órán át kellett küzdeniük a lángokkal. Az egymáshoz közel épített fa viskók között ugyanis gyorsan terjedt a tűz.

Korodi Attila polgármester és Borboly Csaba, a Hargita megyei tanács elnöke is felhívással fordult a lakossághoz, és segítséget kért a bajba jutottak számára.

Gyűjtés indult a rászorulóknak! (Részletek a képre kattintva)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 07:48, kedd | Külföld

Megkezdik a medvék kilövését Erdélyben

Rendkívüli ülésen döntött a román képviselőház a medveállomány ritkítását célzó vadászati kvótákról.

2024. Július 14. 08:13, vasárnap | Külföld

Donald Trump jól van, kiengedték a kórházból

Donald Trump elhagyhatta a kórházat, miután szombaton este egy választási gyűlésen fegyveres támadás érte, és a fülén lőtt sérülést szenvedett.

2024. Július 14. 08:10, vasárnap | Külföld

Breaking: Rálőttek Donald Trumpra - Videó

Támadás szakította félbe Donald Trump Pennsylvania állambeli választási gyűlését szombaton - közölte a republikánus elnökjelölt védelmét ellátó titkosszolgálat.

2024. Július 13. 08:43, szombat | Külföld

Telefonon tárgyalt az amerikai és az orosz védelmi miniszter

elefonon tárgyalt Lloyd Austin amerikai és Andrej Belouszov orosz védelmi miniszter - közölte pénteken a két ország katonai tárcája.