Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2013. Március 21. 08:00, csütörtök | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Húsvéti fesztivál Hollókőn

Húsvéti fesztivál Hollókőn

Hímes tojás, magyar sonka, locsolóversek, vízsugár elől visítva menekülő sokszoknyás lányok és színes forgatag várja idén is a Hollókői Húsvéti Fesztiválra látogatókat.

A Nógrád megyei világörökségi faluban március 30. és április 1. között zajló fesztiválon nép- és világzenei koncertek is várják a látogatókat - tájékoztatta az MTI-t a szervező Hollókői Világörökség-kezelő Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.
Hollókőn ilyenkor előkerülnek a színpompás palóc viseletek, és a legények vödrökkel, hagyományos szódásüvegekkel felfegyverkezve indulnak a lányok "felvirágoztatására" - mondta Kelecsényi Péter.
A vendégek kóstolót kapnak a környék palóc gasztronómiájából, kiváló borokból és pálinkákból, a kicsiket gyermekprogramok, a nagyokat koncertek várják. A fesztivál három napján fellép a Kerekes Band, a Csík Zenekar, a Balkan Fanatik, a Tükrös Zenekar, a Tárkány Művek és a Folt zenekar.
Szombaton a nagyszombati eszem-iszommal kezdődik az eseménysorozat: az Ófalu udvaraiban a leghíresebb palóc ételekkel várják az érdeklődőket, a hollókőiek udvarában pedig a húsvéti sonkáé lesz a főszerep.
Vasárnap körmenet követi a húsvéti szentmisét, majd a délelőtti táncházi program után kezdődik a locsolkodás a templomnál és az alsó kútnál. A nagy, közös húsvéti locsolkodásban hétfőn is részt vehetnek a látogatók, akik a Nógrád Táncegyüttes vezetésével bekapcsolódhatnak a táncházakba, és a Dobroda zenekar lemezbemutató koncertjét is meghallgatják.
A fesztivál idején ingyenesen látogatható a Szövőműhely, a Legendák háza, a Postamúzeum, a Falumúzeum, a Tájház, a Babamúzeum és Hollókő vára.

Címkék: hollókő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 10:58, kedd | Helyi

A LEGJOBB ÖT TV bemondó - Ön melyiküket kedvelte a legjobban?

5 magyar TV bemondó, akiket szívesen látnánk ma is a képernyőn. Ma már nincsenek tv bemondók, legalábbis a szó klasszikus értelmében. A televíziózás hőskorából hoztunk 5 legendát,

2024. Július 16. 09:19, kedd | Helyi

Az MVM Mobiliti átadta első nagy teljesítményű töltőállomását.

Az MVM Mobiliti Törökbálinton átadta első 600 kilowatt összteljesítményű töltőállomását, amelyet európai uniós támogatásból valósított meg - közölte az ország legnagyobb e-töltő-hálózatát működtető MVM Mobiliti Kft.

2024. Július 16. 09:00, kedd | Helyi

A Hold és az Antares együttállása lesz látható szerda este az égbolton.

Szabad szemmel is látható lesz Hold és az Antares csillag együttállása szerda este tíz órától az égbolton - tájékoztatta a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

2024. Július 16. 08:39, kedd | Helyi

Rétvári Bence: jól indult a járóbeteg-időpontfoglalás az Egészségablak alkalmazásban.

Az indulás óta napi csaknem ötszáz időpontot foglaltak a betegek az Egészségablak mobilalkalmazással a járóbeteg-szakrendelőkben.