Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2011. November 25. 16:20, péntek | Helyi
Forrás: infonograd/NMRFK

Hukk, Lux és társaik

Hukk, Lux és társaik

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság évente több alkalommal is megrendezi a szolgálati kutyák képzését.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság évente több alkalommal is megrendezi a szolgálati kutyák képzését. A napokban a Heves megyei kollégákkal közel húsz kutyavezető vett részt kutyájával a gyakorlaton.
A rendőrök közterületi munkáját hatékonyan segítik a szolgálati kutyák, mivel jelenlétük jelentős visszatartó erőt képvisel a jogsértő személyekkel szemben. Napjainkban legjellemzőbbek a járőrök munkáját segítő németjuhász szolgálati kutyák, de szép számmal akadnak már rottweilerek, malinois fajtájú kutyák is.
Ez alkalommal a kutyavezetők Bercel községben több helyszínen gyakoroltak minden olyan helyzetet a szolgálati kutyákkal, amelynek során gazdáik védelmére kelhetnek, illetve segítségére lehetnek: így például rejtekhely átkutatását, szájkosaras munkát, menekülő személy elfogását, igazoltatást és ruházat átvizsgálásának biztosítását. Több beállított szituáció közül gyakoroltak erdő területéről falopás elkövetőivel szembeni intézkedés során támadás elhárítását is. Ebben az esetben a fatolvajok láncfűrésszel támadtak a rendőrre, melynek során a szolgálati kutya megvédte gazdáját.
A Hukk, Fábri, Lux nevű szolgálati kutyák és társaik is jó teljesítményt nyújtottak a feladatok elvégzése során, ezért jutalomban részesültek a kutyavezetőktől. A képzés jó eredménnyel zárult. A kutyavezetők és kutyáik is elfáradtak, de új szituációs gyakorlatokat elsajátítva tértek vissza szolgálati helyükre. A képzés egy része végrehajtására a berceli óvoda területén került sor a gyerekek legnagyobb örömére, mivel azt végignézhették, és e része számukra kutyás bemutatóként szolgált.

Címkék: rendőrkutya

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:44, csütörtök | Helyi

Kétnapos állásbörze a Corvinus Egyetemen.

Kétnapos a Corvinus Egyetem idei karrierexpója, ahol több mint kétszáz állásajánlat közül lehet válogatni szerdán és csütörtökön.

2024. Április 25. 08:00, csütörtök | Helyi

Csak futó zápor szakíthatja meg a napsütést.

Felszakadozik a felhőzet, reggel már csak néhol eshet. Napközben a sok napsütés mellett gomolyosodni kezd az ég, és elszórtan főként a Dunántúlon.

2024. Április 24. 17:00, szerda | Helyi

VOLT EGYSZER EGY ACÉLGYÁR - VIDEÓN AZ 1. ÉS 2. RÉSZ

Az első rész: Az acélgyár "hagyatéka". Mit visz a patak víze? Mi rejtőzik a föld alatt? Mi maradt még a főépület legalsó szintjén? A második rész: Az acélgyár "aranykora". Riportunkban két korábbi dolgozó idézi fel a történteket...

2024. Április 24. 12:12, szerda | Helyi

Megbukott az adóellenőrzésen egy használtautó-kereskedő, 54 autót foglaltak le-

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit