Városlista
2022. augusztus 18, csütörtök - Ilona

Hírek

2011. November 25. 16:20, péntek | Helyi
Forrás: infonograd/NMRFK

Hukk, Lux és társaik

Hukk, Lux és társaik

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság évente több alkalommal is megrendezi a szolgálati kutyák képzését.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság évente több alkalommal is megrendezi a szolgálati kutyák képzését. A napokban a Heves megyei kollégákkal közel húsz kutyavezető vett részt kutyájával a gyakorlaton.
A rendőrök közterületi munkáját hatékonyan segítik a szolgálati kutyák, mivel jelenlétük jelentős visszatartó erőt képvisel a jogsértő személyekkel szemben. Napjainkban legjellemzőbbek a járőrök munkáját segítő németjuhász szolgálati kutyák, de szép számmal akadnak már rottweilerek, malinois fajtájú kutyák is.
Ez alkalommal a kutyavezetők Bercel községben több helyszínen gyakoroltak minden olyan helyzetet a szolgálati kutyákkal, amelynek során gazdáik védelmére kelhetnek, illetve segítségére lehetnek: így például rejtekhely átkutatását, szájkosaras munkát, menekülő személy elfogását, igazoltatást és ruházat átvizsgálásának biztosítását. Több beállított szituáció közül gyakoroltak erdő területéről falopás elkövetőivel szembeni intézkedés során támadás elhárítását is. Ebben az esetben a fatolvajok láncfűrésszel támadtak a rendőrre, melynek során a szolgálati kutya megvédte gazdáját.
A Hukk, Fábri, Lux nevű szolgálati kutyák és társaik is jó teljesítményt nyújtottak a feladatok elvégzése során, ezért jutalomban részesültek a kutyavezetőktől. A képzés jó eredménnyel zárult. A kutyavezetők és kutyáik is elfáradtak, de új szituációs gyakorlatokat elsajátítva tértek vissza szolgálati helyükre. A képzés egy része végrehajtására a berceli óvoda területén került sor a gyerekek legnagyobb örömére, mivel azt végignézhették, és e része számukra kutyás bemutatóként szolgált.

Címkék: rendőrkutya

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 12. 10:39, péntek | Helyi

Zaklatta a kiskorút és annak családtagjait is

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt egy 20 éves salgótarjáni férfivel szemben, aki az interneten megismert kiskorú lányt és szüleit a visszautasítását követően hónapokon keresztül zaklatta.

2022. Augusztus 12. 08:21, péntek | Helyi

Neki nem volt, ezért "megcsapolta" a szomszéd házat

A rétsági nyomozók lezárták az eljárás vizsgálati szakaszát a romhányi lakos ellen.

2022. Augusztus 11. 13:19, csütörtök | Helyi

Jöhet a kéményseprő!

Az idei évben eddig már 56 kéménytűznél avatkoztak be a Nógrád megyei tűzoltók. A nyár ugyan nem a kéménytüzek szezonja, de pont ez a legalkalmasabb időszak arra, hogy felülvizsgáltassuk az éppen nem használt égéstermék elvezetőket.

2022. Augusztus 11. 10:53, csütörtök | Helyi

Az utóbbi 3 nap eseményei az utakon

Az elmúlt három napon hatan sérültek meg közúti közlekedési balesetben Nógrád megye közútjain.