Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Május 22. 18:38, hétfő | Bulvár
Forrás: mti

Hugh Grant új szerepben - bukott politikus lesz

Hugh Grant új szerepben - bukott politikus lesz

Hugh Grant egy bukott brit politikust alakít Stephen Frears háromrészes BBC-tévédrámájában.

A színész Jeremy Thorpe egykori liberális pártvezért alakítja. Thorpe-ot 1979-ben állították bíróság elé, majd felmentették volt szeretője, Norman Scott meggyilkolására szőtt állítólagos terve miatt.

Az A Very English Scandal című tévéfilm a korábbi újságíró, John Preston bestselleréből készül. A forgatókönyvet Russell T. Davies írja.

Annak idején az "évszázad tárgyalásaként" híresült el a Thorpe-ügy. A politikusról a hetvenes évek közepén kezdték pletykálni, hogy szerelmi kapcsolatban áll a férfimodell Norman Scott-tal. A kapcsolat állítólag a hatvanas évek elején kezdődött, amikor a homoszexualitás még büntetendő volt Nagy-Britanniában.

Az egész ügy egy apró társadalombiztosítási perből pattant ki: a bíróság előtt megjelenő Scott a tárgyalás alatt magáról megfeledkezve azt kiáltotta, hogy azért üldözik, mert szexuális kapcsolata van Jeremy Thorpe-pal. Thorpe azonnal cáfolta a dolgot, de mikor szenvedélyes levelezésük a sajtóban landolt, Thorpe lemondott pártvezetői posztjáról. Később azzal is megvádolták, hogy kitervelte Scott meggyilkolását, és bár ez alól a vád alól felmentették, politikusi pályafutása véget ért.

Grant legutóbb a Florence - A tökéletlen hang című életrajzi drámában forgatott Frearsszel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.