Városlista
2021. október 16, szombat - Gál

Hírek

2014. Szeptember 01. 12:00, hétfő | Helyi
Forrás: infonograd

HPV-oltás: a szülők döntenek

HPV-oltás: a szülők döntenek

Változott a védőoltási rendszer, így idén ősztől ingyenesen elérhető a 7. osztályos lányok részére a HPV, azaz a humán papillomavírus elleni oltóanyag.

Az oltás elsősorban a méhnyakrák hosszú távú megelőzésére szolgál - ez a 25 és 45 év közötti nőknél a leggyakrabban előforduló daganat. A Nógrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve arról tájékoztatott, hogy a szülők a napokban kapják kézhez az oltásról szóló információkat, és szeptember 15-ig kell dönteniük az oltás elfogadásáról. A szülők a kérdéseikre a védőnőktől, háziorvosoktól kaphatnak részletesebb információt, de az ÁNTSZ szakemberei is állnak rendelkezésükre.

Forrás: radiofocus.hu

Vissza a kezdőlapra

Címkék: oltóanyag

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 15. 12:00, péntek | Helyi

Letartóztatták a körzeti megbízotti irodába betörő férfit

A Balassagyarmati Járási Ügyészség indítványa alapján a nyomozási bíró elrendelte annak a 26 éves őrhalmi férfinak a letartóztatását, aki a rendőrség körzeti megbízotti irodáját törte fel egy társával.

2021. Október 15. 11:02, péntek | Helyi

Ebtartástól eltiltást indítványoz a főügyészség

A Nógrád Megyei Főügyészség keresetet nyújtott be az ebtartástól eltiltás érdekében a Balassagyarmati Törvényszéken az ellen a 41 éves nő ellen, aki kutyájáról nem gondoskodott megfelelően.

2021. Október 14. 10:58, csütörtök | Helyi

Az elmúlt napok balesetei - Nógrád megye

A rendőrségre négy közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés.

2021. Október 13. 12:46, szerda | Helyi

Újabb facsemete az Élet fája

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság által útjára indított program résztvevői Mátraverebély-Szentkút Kegyhely parkjában ültették el az összefogást szimbolizáló hársfát.