Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2023. November 15. 12:00, szerda | Helyi sport
Forrás: SZÁNTÓ DÁNIEL

Horner: Szoros lesz a 2024-es szezon, szinte nincs hova fejlődni.

Horner: Szoros lesz a 2024-es szezon, szinte nincs hova fejlődni.

Christian Horner szerint a rivális csapatok fejlődési görbéje jóval kedvezőbb lesz, hiszen ők már az idei konstrukcióval is nagyon magasra rakták a lécet. A csapatfőnök szoros 2024-es bajnokságra számít.

2021-ben az utolsó futamon dőlt el a bajnoki cím sorsa, míg 2022-ben Verstappen 15 győzelmet szerezve jó néhány versennyel a szezon vége előtt bebiztosította a világbajnoki elsőségét. Ehhez képest 2023-ban képes volt a Red Bull még tovább emelni a tétet, ami a számos általuk felállított rekordban mutatkozik meg.Max Verstappen zsinórban 10 győzelmet szerzett idén, összesen eddig 17 sikernél tart két futammal a vége előtt, és a harmadik világbajnoki címét már hetekkel ezelőtt bebiztosította. Pont emiatt gondolja úgy Horner, hogy mindent kihoztak magukból, ezért a riválisok közeledni fognak rájuk. „Az egyetlen dolog, ami garantált ebben a sportban, hogy semmi sem áll meg, és úgy gondolom, hogy a stabil szabályokkal már látjuk, hogy a csapatok fejlődnek mögöttünk” – vélekedett Horner a Bloombergnek adott interjújában.

„Úgy gondolom, hogy jövőre mindenki egy kicsit közeledni fog a másikra, így sokkal szorosabb bajnokságra számíthatunk, akárcsak 2025-ben is, mielőtt 2026-ra egy újabb visszaállítást hajtanánk végre az új szabályokkal. Sokkal, de sokkal keményebb évre számítok 2024-ben.” A probléma okát Horner abban látja, hogy az RB19 egy rendkívül jól sikerült konstrukció lett, emiatt pedig a fejlődési görbe is jóval tompább lesz a továbbiakban, ami azt eredményezheti, hogy a riválisok szorosan felzárkóznak rájuk.

„Mindig arra törekszünk, hogy fejlődjünk, mert garantált, hogy a versenytársaink is fejlődni fognak. Le fogják másolni az autónk filozófiájának egy részét. Ez kétségtelen. Már most látjuk, hogy ez kezd megtörténni.”„Nekünk csak meg kell próbálnunk tovább mozgatni a céltáblákat, hogy folyamatosan fejlődjünk és javuljunk. Természetesen az elmúlt néhány hónapban a gyár nagyon-nagyon koncentrált erre, de persze a javulás egyre csökken. Nehéz lesz jövőre jelentősen javítani az RB20-ason ahhoz képest, ahol az RB19 idén volt.”

Eközben Lewis Hamilton pont azt ecsetelte egy másik interjúban, hogy jelentős mennyiségű pénztől esett el a Red Bull-dominancia miatt, így nem csak a világbajnoki címeket tekintve tört borsot az orra alá a rivális alakulat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 21. 11:30, vasárnap | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Antonelli nyerte a Forma-2 főversenyét a Hungaroringen.

Az olasz Andrea Kimi Antonelli sikerével zárult a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj Forma-2-es programjának főversenye, amelyet vasárnap délelőtt rendeztek meg a Hungaroringen.

2024. Július 21. 09:45, vasárnap | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Colov rajt-cél győzelme a Forma-3-asoknál.

A bolgár Nikola Colov rajt-cél győzelmet aratott vasárnap a hungaroringi Magyar Nagydíj Forma-3-as főversenyén.

2024. Július 21. 09:30, vasárnap | Helyi sport

Balaton-átúszás - Elrajtolt a mezőny.

Vasárnap reggel elkezdődött a 42. Lidl Balaton-átúszás Révfülöpön.

2024. Július 21. 09:21, vasárnap | Helyi sport

HORZE Szabadidős Lovasverseny Szilvásvárad.

2024.07.20-án Szilvásváradrara utaztak a Fülöp LSE lovasai. Fülöp Veronika Edző,Deák Borbála,Földi Boglárka,Gulyás Eszter,Szegedi Kiara,Kis Virág Liliána,Molnár Lotti,Kósa Mira Anna,