Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2012. Május 25. 00:00, péntek | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Hollókőé lett a világörökségi vagyon

Hollókőé lett a világörökségi vagyon

Nógrád megye önkormányzata ingyenesen adta át Hollókő önkormányzatának a világörökségi település ófalui részében lévő ingatlanokat.

Kilenc ingatlan térítésmentes átadásáról van szó, ezek számviteli értéke 60 millió forint. Az eszmei érték ezt jóval meghaladja, hiszen ezek Magyarország egyetlen világörökségi falujában találhatók. A két testület évek óta közösen dolgozik egy Hollókőt érintő kiemelt turisztikai projekt előkészítésén, ennek terveit is térítésmentesen adják át a településnek.
Három udvar, valamint a Vár étterem, a Szövőház, két palóc üdülőház, egy diákszállás és a Bátki ház került a hollókői önkormányzat tulajdonába.
Gondolni is rossz arra, mi lett volna, ha ezeket valaki eladja, és több tulajdonos kezébe kerülnek az ingatlanok, hiszen a leglényegesebb, hogy megmaradjanak azok a funkciók, amelyeket a világörökségi lét is megkíván, és a település is szeretne.

Címkék: hollókő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 08:00, csütörtök | Helyi

Visszatér a napos idő.

Észak felől egyre több helyen és nagyobb területen tisztul ki az ég, míg délen, délkeleten gyakrabban megnövekedhet a gomolyfelhőzet

2024. Május 09. 06:58, csütörtök | Helyi

Vidal Sassoon

1927. január 19-én született Londonban, 14 évesen fodrász segédként dolgozott, de első önálló szalonját 26 évesen nyitotta meg.

2024. Május 09. 05:21, csütörtök | Helyi

Bontják a Balatonon az illegális stégeket

Törvénytelenek, mégis van, aki kerítéssel védi – A Balatonon ezúttal Vonyarcvashegyen szedik össze az engedély nélkül épített stégeket. A vízügy embereinek nem csak a stégekkel,

2024. Május 08. 13:00, szerda | Helyi

Őrizetben a bolti tolvaj!

Válogatás nélkül lopott el különféle árucikkeket üzletekből az a salgótarjáni nő, akit a rendőrök őrizetbe vettek.