Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2023. Július 06. 12:00, csütörtök | Belföld
Forrás: VGÜ

Hogyan neveljük környezettudatosságra a gyereket?

Hogyan neveljük környezettudatosságra a gyereket?

Érdemes megtekinteni ezt a néhány perces videót mindazoknak, akik szeretik Salgótarjánt és tennének is a köztisztaság ügyéért. Hiszünk abban, hogy az életben a tanulás nem csak kötelesség, hanem egy izgalmas kaland is.

Hisszük azt is, hogy a kíváncsiság és a tudásvágy ott van minden gyerekben, csak ki kell csalogatni azt. Mint, ahogy az is meggyőződésünk, hogy minden téma, legyen az bármely összetett vagy bonyolult, elmagyarázható a legkisebbeknek is, ha azt megfelelő módon, a gyerekek saját nyelvén, izgalmas formában mutatjuk be.

A bolygó környezeti állapotának rohamos romlása, az éghajlatváltozás hatása elengedhetetlenné teszi, hogy a következő generációkat környezettudatos szellemben neveljük.

Fontos, hogy a gyerekeket közelebb vigyük a természethez és megmutassuk, milyen hatással van a környezetre az életmódunk. A fenntartható életmód nekünk is egy komoly tanulási folyamat, az azonban megkérdőjelezhetetlen, hogy a felnövekvő generáció már a fenntarthatóság alapszabályai szerint kell, hogy éljen.

Hogyan tudjuk átadni a szemléletet kis kortól kezdve?

A gyermeknevelés összetett folyamatában a hiteles példán, a sok beszélgetésen, közös élményeken nagyban múlik az, hogy milyen felnőtté válik egy gyerek.

Érdemes megtekinteni ezt a néhány perces videót mindazoknak, akik szeretik Salgótarjánt és tennének is a köztisztaság ügyéért.

Ezúton is köszönjük a közreműködést Fekete Zoltánnak és a Torna Tábor vezetőjének, Ringeisen Andrásné-nak azaz "Cimbi néni"-nek!

Gratulálunk a gyermekeknek is, akiktől sokat tanultunk a téma kapcsán!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 19. 08:17, péntek | Belföld

Csányi Sándor csalódott, de nem tartja kudarcnak az Eb-t

2024. Július 19. 08:16, péntek | Belföld

Szombatról elhalasztották a Balaton-átúszást

Csütörtökön a szervezők elhalasztották a szombatra tervezett Révfülöp és Balatonboglár közötti 42. Lidl Balaton-átúszást.

2024. Július 19. 08:15, péntek | Belföld

Pénteken és vasárnap napos, szombaton felhős idő várható

Pénteken és vasárnap napos, meleg idő lesz, de szombaton előbb a Dunántúlon, majd később a középső országrészben is felhős idő várható, néhol esővel

2024. Július 19. 08:13, péntek | Belföld

Rétvári Bence: elfogadhatatlan, ami a szolnoki kalandparkban történt

Elfogadhatatlan és felháborító az, ami a szolnoki kalandparkban készült videón látható - közölte Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön az MTI-vel.