Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2024. Június 07. 10:00, péntek | Helyi
Forrás: Beszterce-lakótelep/olvasói levél alapján szerkesztve

Hogyan lopják a város pénzét? Olvasói levelet kaptunk...

Hogyan lopják a város pénzét? Olvasói levelet kaptunk...

Olvasói levelet kaptunk, amelynek témája közérdekű. Most ezen konkrét téma kapcsán lehetőségünk nyílik, hogy tartalmát megoszthassuk olvasóinkkal. A kapott információkat változtatás nélkül adjuk közre.

Szerkesztőségünk kizárólag tényeken alapuló, bizonyítékokkal alátámasztott tartalmakat jelenít meg. Az olvasói levéllel közreadott tartalom, nem azonosítható a kiadó üzemeltető és a szerkesztőség véleményével.

Beszterce-lakótelep:

"Ennek a történetnek nem a politikai hovatartozáshoz, sokkal inkább négy a hatalmával visszaélő szövetséges együttműködéséhez van köze. Közreműködésükkel és szervezésükben ugyanis évek óta folyik titokban,a salgótarjáni polgárok félrevezetése.

Túlárazott szerződések sokasága biztosítja a kedvezményezettek körének folyamatos indokolhatatlanul magas jövedelmét. Ez sajnos nem más, mint a város közös pénzének kilapátolása, azaz önkormányzati vagyon kimentése saját bankszámlákra.

Mutatjuk, hogyan szedi ki az önkormányzatból a Fekete, Huszár, Molnár, Galló féle négyes alakulat a város pénzét. A lehető legrövidebb úton, közvetlenül Galló Julia vállalkozásának adott túlárazott megbízásokkal.

A szerződésekből kiderül, hogy gyakorlatilag teljesen értelmetlen és haszontalan látszattevékenységekre fizetett ki az önkormányzat átlagban havonta több, mint 1 millió forintot Galló Julia cégének.

A szerződések elérhetők a bejegyzés alján.

Olyan feladatok értek meg az önkormányzatnak havonta 1 milliót egyenesen Galló cégének utalva, mint "kötelezően előírt nyilvánosság biztosítása" az egyes projektekhez, ami gyakorlatilag Facebook bejegyzések és szórólapok elkészítését jelentette.

Beszterce-lakótelep:Ezért nem jut pénz pl a besztercei problémák megoldására. Ez a sajtótájékoztató majdnem 370 ezer forintjába került az önkormányzatnak, egyenesen Galló cégének utalva.

De vannak még pofátlanabb tételek is:

1.a., Zagyvapálfalván a bölcsőde építésénél sajtótájékoztató szervezésére 368.300.- forintot szánt az önkormányzat. Tehát kivittek pálfalvára 3 zászlót, egy mikrofonállványt, lerakták a bukott Fekete elé, és odarendelték a nézhetetlen városi tévé pártkatona riporterét. Mindezért majdnem 370 ezer forintot kap Galló Kft-je.

1.b., Ugyanitt logók feltöltésére egy weboldalra 50.800.- Ft-ot fizettek. Tehát pár kép átmásolása egérrel a monitor egyik részéről a másikra (közalkalmazotti munkatempóban kb 15 pásodperc alatt) 50.800.- forintjába került a városnak.

1.c., A Galló cég számára több, mint 4 milliót hozó szerződés olyan tételekből állt össze, mint pl. kerékpáros álláshirdetés feladása.

Ha mindez nem elég, az önkormányzat adott még havonta 30 ezer forintért egy irodahelyiséget is, berendezve, valamint egy 800.000.- forintos Apple iMac számítógépet is, hogy Galló cégének még azt se neki kelljen megvennie, hanem inkább az adófizetők fizessék.

Jól látni, hogy ha a saját baráti körről van szó, semmi sem drága, mindenre jut pénz bőven Salgótarjánban is, annak ellenére is, hogy az ország legermaradottabb vármegyeszékhelye.

Mindeközben arról hazudoztak, hogy nem jut pénz a városnak, a megélhetési Molnár Károlynak pl. volt mersze leírni egy saját Facebook bejegyzésében, hogy nincs pénze a városnak a Beszterce-téren felállított karácsonyfa kivilágítására. De jól látható módon pl. a parkolók felfestésénél sem jutott pénz elegendő festékre sem.

Az ECO Stratégia Kft. csak egy cég a sok közül, Galló Julia pedig csak egy a helyi kivételezett személyek közül. Sokan vannak és ezáltal folyamatosan sok pénz folyik ki Salgótarján közös kasszájából.

Sajnos ez bőven elég a csalódásra és az igazságérzetünk felborzolására. Ezért gondoljuk, hogy a sűrűn és sok pénzért hangoztatott "jövőépítés" csupán egy félrevezető és könnyen elhihető jelmondat, a jóakaratú polgárok félrevezetésére.

Ez a folyamat sajnos az elmúlt közel 10 évben, nagyon sok kedvezményezett személy vonatkozásában így működött és jelen pillanatban is így működik. Ezzel a jelenleg is folyamatosan fennálló folyamattal, minden nap több millió forint kár éri Salgótarjánt, félrevezetve az itt élő embereket.

Az ECO Stratégia Kft. túlárazott szerződései az alábbi linkre kattintva megtekinthetők, letölthetők:

https://drive.google.com/file/d/18rp2HNV5PXUIRPpfwShq1KjtLl7NOq2w"

idézet vége.

____________

Szerkesztőségünk kizárólag tényeken alapuló, bizonyítékokkal alátámasztott tartalmakat jelenít meg. Az olvasói levéllel közreadott tartalom, nem azonosítható a kiadó üzemeltető és a szerkesztőség véleményével.

Képek forrása: Beszterce-lakótelep Facebook csoport adminisztrátorának olvasói levele.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 09:19, kedd | Helyi

Az MVM Mobiliti átadta első nagy teljesítményű töltőállomását.

Az MVM Mobiliti Törökbálinton átadta első 600 kilowatt összteljesítményű töltőállomását, amelyet európai uniós támogatásból valósított meg - közölte az ország legnagyobb e-töltő-hálózatát működtető MVM Mobiliti Kft.

2024. Július 16. 09:00, kedd | Helyi

A Hold és az Antares együttállása lesz látható szerda este az égbolton.

Szabad szemmel is látható lesz Hold és az Antares csillag együttállása szerda este tíz órától az égbolton - tájékoztatta a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

2024. Július 16. 08:39, kedd | Helyi

Rétvári Bence: jól indult a járóbeteg-időpontfoglalás az Egészségablak alkalmazásban.

Az indulás óta napi csaknem ötszáz időpontot foglaltak a betegek az Egészségablak mobilalkalmazással a járóbeteg-szakrendelőkben.

2024. Július 16. 08:25, kedd | Helyi

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton.

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton.