Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2012. Szeptember 04. 09:46, kedd | Helyi
Forrás: infonograd

Hogyan juthat hozzá a kedvezményezett a részére felajánlott személyi jövedelemadó 1 %-ához?

Hogyan juthat hozzá a kedvezményezett a részére felajánlott személyi jövedelemadó  1 %-ához?

A magánszemélyek által felajánlott személyi jövedelemadó 1%-ának összegéről az állami adóhatóság szeptember 1-ig küld értesítést a felajánlással érintett szervezeteknek.

Ennek kézbesítésétől számított 30 napon belül az érintett szervezetnek a 1237A adatlap és az előírt mellékletek benyújtásával nyilatkoznia és igazolnia kell, hogy megfelel a törvényi feltételeknek.
Ezen határidő elmulasztása esetén a szervezet képviselője az akadályoztatásáról igazolási kérelmet nyújthat be, mely során az elmulasztott dokumentumokat is pótolni kell.
A felajánlott összeg igénylésére szolgáló 1237A számú adatlap 2012. szeptember 1-től az adóhatóság honlapjáról (www.nav.gov.hu) letölthető. A kitöltött adatlapot a kedvezményezettek postai úton, személyesen vagy elektronikusan juttathatják el az adóhatósághoz. Az elektronikus úton történő beküldés feltétele az okmányirodai regisztráció illetve az ahhoz kapcsolódó adóhatósági bejelentés. (Ezzel kapcsolatos részletes információ a NAV honlapján található.)
A felajánlott összeg kiutalását az adóhatóság akkor teljesítheti, ha a kedvezményezett nincs kizárva a 2012. rendelkező évben tett Szja 1%-os felajánlásokból történő részesedésből.
Nem illeti meg a kedvezményezettet a felajánlott 1 %, ha 2012. augusztus 1. és a 1237A. számú adatlap keltének időpontja közötti időszakban lejárt esedékességű köztartozása állt fenn, amelyre fizetési halasztást vagy részletfizetést nem kapott. Ha az 1 %-os összeg kiutalásának meghiúsulása a kedvezményezettet alapvető céljának elérésében súlyosan veszélyezteti, erről a 1237A adatlapon nyilatkozhat, vagy az eljárás keretében kérheti a kivételes méltánylást. Kedvező elbírálás esetén a felajánlott összeget ebben az esetben is az adóhatóság csak akkor utalja ki, ha a kedvezményezett szervezet a fennálló köztartozást rendezte.
Ügyfélszolgálatainkon munkatársaink készséggel adnak tájékoztatást a kedvezményezetti nyilatkozatokkal és egyéb okiratokkal kapcsolatosan, továbbá Hivatalunk honlapján (www.nav.gov.hu) is részletes ismertető található e témáról.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal
Nógrád Megyei Adóigazgatósága

Címkék: NAV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 12:00, szombat | Helyi

Megemlékezés Szent Flórián napján.

Május 4. Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napja. Ez a nap a hivatásos, az önkormányzati, a létesítményi és az önkéntes tűzoltóké, valamint az összes tüzes mesterséget művelőé, ezen a napon valamennyiük védőszentje elő

2024. Május 04. 08:00, szombat | Helyi

Jó idő lesz hétvégén, vasárnap van esély záporokra.

Túlnyomóan napos idő várható. Kezdetben a Dunántúlon lesz több a felhő, néhol eső, zápor is előfordulhat.

2024. Május 03. 12:12, péntek | Helyi

Összehangolt csapás a drogkereskedőkre!!!

Kábítószerdílereket iktattak ki a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felderítői, 4 fő őrizetbe került.

2024. Május 03. 08:58, péntek | Helyi

MVM: júliusban egységesíti ügyfélkiszolgálását az MVM Next, az ügyfeleknek nincs teendőjük.

Az ügyfélkiszolgálás egységesítése érdekében az MVM Csoport tulajdonában álló E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvad az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be.