Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2013. Május 31. 16:30, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Hoffmann Rózsa: elfogadhatatlan a fiatalok akciója

Hoffmann Rózsa: elfogadhatatlan a fiatalok akciója

Elfogadhatatlan és minősíthetetlen, hogy néhány tucatnyi fiatal "betört" az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) Szalay utcai épületébe pénteken, és ott megriasztott több száz dolgozót - nyilatkozta Hoffmann Rózsa, az Emmi köznevelésért felelős államtitkára az MTI-nek.

A Hallgatói Hálózat (HaHa) egyik aktivistája a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének sajtótájékoztatóján jelentette be: a HaHa aktivistái bementek az Emmi épületébe, hogy leváltsák annak jelenlegi vezetését. A hallgatók "ügyfélszolgálatot" is nyitottak, ahol az érdeklődők panaszait, kérdéseit és javaslatait várják a minisztérium további működésére vonatkozóan - tette hozzá.
Az államtitkár hozzátette: jövő szerdán Klinghammer István felsőoktatási államtitkárral közösen fogadják a Hallgatói Hálózat képviselőit, hogy megtudják, kitől van felhatalmazásuk, kiket képviselnek és pontosan mit szeretnének.
Hoffmann Rózsa szerint a fiatalok akcióját a bohóckodás kategóriájába is lehetne sorolni, ám a demonstráción részt vettek olyan ellenzéki tüntetésekről már ismert felnőttek is, akik miatt arra lehet következtetni, hogy a fiatalok politikai befolyásoltság alatt állnak.
Az államtitkár véleménye szerint a demonstrálóknak a jelenlegi kormányzat meggyengítése, illetve megbuktatása a célja. A tiltakozók azonban nem fogják a céljukat elérni, mert az emberek túlnyomó többsége rendet szeretne - hangsúlyozta Hoffmann Rózsa.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 15. 17:17, csütörtök | Belföld

Szent István Nap: a Road Movie Live-on mindenki megtalálhatja a kedvencét

A Road Movie Live évről évre a Szent István Nap egyik legnépszerűbb programhelyszíne, amely az idén augusztus 19-én és 20-án is különleges zenei élményt kínál azoknak, akik kilátogatnak a Műegyetem rakparti koncertekre.

2024. Augusztus 15. 09:49, csütörtök | Belföld

Az idén is nagyot szól majd a tűzijáték Magyarország születésnapján (videó)

Monumentális látványban lehet részük mindazoknak, akik a budapesti tűzijátékkal koronázzák meg a Szent István-napot.

2024. Augusztus 14. 07:42, szerda | Belföld

NGM: népszerű az otthonfelújítási program

Népszerű az otthonfelújítási program, a kormány folyamatosan vizsgálja, hogyan teheti még egyszerűbbé a pályázati folyamatot - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden az MTI-vel.

2024. Augusztus 14. 07:40, szerda | Belföld

Szerdától harmadfokú hőségriasztás lép érvénybe

Szerdától vasárnapig harmadfokú hőségriasztás lép érvénybe - olvasható a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapján.