Városlista
2021. június 23, szerda - Zoltán

Hírek

2021. Január 08. 12:10, péntek | PR

Hitelfedezeti biztosítás: a bizonytalan helyzetek megoldása

Hitelfedezeti biztosítás: a bizonytalan helyzetek megoldása

A jelenleg fennálló járványhelyzetben sokak munkahelye vált bizonytalanná. Ez természetesen anyagilag is jelentős terhet jelent, melyet a hitelek törlesztésekor hatványozottan érezhetünk.

A hitelfedezeti biztosítás ebben az esetben is felkészülten áll a rendelkezésünkre.

Ingatag munkahelyek

Ahogy minden globális jelenség, úgy a koronavírus-járvány is több fronton érezteti hatását. Nem elég, hogy a sorozatos megbetegedések és halálesetek egy alapvető félelmet keltenek társadalmi szinten, a gazdasági hatások is egyre inkább szembetűnők. Bizonyos szektorok, ágazatok sokkal inkább terheltek ilyen szempontból, hiszen pl. a turizmus, a vendéglátás szinte soha nem látott visszaesést mutat. De ha a nagyobb képet nézzük, akkor sem biztató a helyzet.

A munkáltatók ilyen helyzetben igyekeznek visszafogni a költségeiket, mely a legtöbbször a munkavállalókon csattan. A bércsökkentés a minimum, de előfordul, hogy a munkájuk sem válik tovább biztosítottá, így kénytelenek váltani, már ha van hová. A munkaerőpiac jelenlegi állása szerint sokan váltak munkanélkülivé az utóbbi időben. A bevételkiesés minden esetben fájó pont, ez pedig még inkább igaz akkor, ha egy vagy akár több hitelünk is van, melyet törlesztenünk kell. A jelenlegi válság is jól mutatja, hogy minden helyzetre érdemes felkészülni ilyen szinten is, erre pedig a hitelfedezeti biztosítás kínál remek opciót.

A váratlan helyzetekre specializálódott biztosítás

A hitelfedezeti biztosítás – ahogy neve is mutatja – a folyamatban lévő hiteleink fedezetét jelenti, mely annyit tesz, hogy bármilyen váratlan, a hiteltörlesztést befolyásoló esemény bekövetkezése esetén a biztosító vállalja a törlesztőrészleteink fizetését. Természetesen ennek is megvan a saját szabályrendszere, nem jelent korlátlan tehermentesítést, ugyanakkor komoly segítséget jelenthet pl. állásvesztéskor, de tartósabb betegség vagy halálozás esetén is.

Sajnos bármikor érhetnek minket váratlan helyzetek és – ahogy említettük – manapság az munkanélküliség nagyon is gyakori és fenyegető veszély. A hitelfedezeti biztosítás esetén fontos, hogy ez a helyzet tartósan kell, hogy fennálljon a fedezet életbe lépéséhez. De mit is jelent ez? A biztosítás a tartós munkanélküliséget 60 nap időtartam felett számolja, így tehát a munkanélküliség 61. napjától kezdve lép be a folyamatba és vállalja a hiteleink törlesztését.

Időtartam és költségek

Ha úgy döntünk, hogy hitelünk mellé hitelfedezeti biztosítást is választunk, két dologról nem szabad megfeledkeznünk: a biztosítás időtartama nem korlátlan, illetve bizonyos többletköltségekkel jár. Előbbi esetben az általános feltételek szerint a biztosító legfeljebb 6 hónapig vállalja át a hiteltörlesztést, tartós munkanélküliség esetén a már említett időtartam után.

A költségek oldaláról nézve sok függ a törlesztőrészletek nagyságától is. A hitelfedezeti biztosítás jellemzően a havi törlesztőnk értékének egy bizonyos százalékáért – jellemzően 3-4 – vehető igénybe. A szolgáltatás értékét tekintve azonban ez igencsak csekély ár, hiszen, ha fizetőképesek vagyunk, csak minimális többletet jelent, szorult helyzetekben viszony nagyon fontos mentőövet jelenthet. A bizonytalan helyezetekre mindig érdemes tehát felkészülni, a hitelfedezeti biztosítás pedig éppen ebben segít nekünk.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 18. 15:41, péntek | PR

Reumakórházból járási hivatalt építettek

Egy évek óta nem használt, korábban reumakórházként működött épületet alakított át járási hivatallá és kormányablakká, a Jánosik és Társai Kft.

2021. Június 08. 19:21, kedd | PR

A minimalista kapszulagardrób alapjai: férfi pólók

Építsük fel – egészen az alapoktól – a tökéletes ruhatárat!

2021. Május 21. 10:33, péntek | PR

Nem engednek a minőségből a Jánosik és Társai Kft.-nél.

Idén, a járványhelyzet miatt különleges szabályokat betartva világították át a Jánosik és Társai Kft.-t a külső auditorok. Az internetes technika segítségével, a szigorból semmit nem engedve, minősítették a céget.

2021. Április 27. 10:34, kedd | PR

Bővül és megújul a varsányi általános iskola

Új tantermekkel és szaktantermekkel, tornateremmel, valamint többi közt műanyag borítású sportpályával is bővül a hamarosan megújuló Varsányi Hunyadi Mátyás Általános Iskola.