Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2024. Március 16. 08:00, szombat | Helyi
Forrás: IDŐKÉP

Hidegfront jön, eső, zápor előfordulhat!

Hidegfront jön, eső, zápor előfordulhat!

Egy hidegfront hatására a felhőké lesz a főszerep, csak rövid napos időszakok lehetnek.

Szombaton Többfelé kialakulhat eső, zápor, délután néhol zivatar is előfordulhat. A légmozgás mérsékelt marad, legfeljebb a Dunántúl északi részén és zivatarok környezetében támadhat fel átmenetileg. Kora reggelre 1 és 9 fok közé hűl le a levegő, majd napközben 11 és 18 fok közötti maximumokat mérhetünk.

Vasárnap az ország nagy részén már sokat fog sütni a nap, de északkeleten, valamint keleten helyenként még erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, és ezeken a tájakon záporok kialakulhatnak. Többfelé megélénkül, megerősödik az északi-északnyugati szél. Hajnalban 2-8, délután 10-17 fok között alakul a hőmérséklet.

Hétfőn ismét befelhősödik az ég, több napsütés északon, északkeleten várható. Kisebb eső, zápor főként a Dunántúlon fordulhat elő. Több helyen megélénkülhet az északi, északnyugati szél. Hajnalban északon, északkeleten fagyhat, a csúcshőmérséklet pedig 7 és 17 fok között alakulhat, ezen belül északkeleten és északnyugaton lehet hűvösebb, délen melegebb.

Kedden többnyire napos időre készülhetünk, melyet olykor gomolyfelhők zavarhatnak meg. Kisebb csapadék viszont csak néhol, főként délen, délnyugaton fordulhat elő. Az északias szél többfelé megélénkül, helyenként megerősödik. Hajnalban többfelé lehet gyenge fagy, -3, +5 fok valószínű, a fagyzugos helyeken azonban -5 fok körüli minimumok is lehetnek. Napközben 8-15 fokra van kilátás.

Szerdára napos, száraz idő körvonalazódik helyenként élénk széllel. Hajnalban újabb fagyok várhatóak, délután pedig 9-14 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Szombaton kettőfronti hatás érvényesül, így megterhelő nap vár a frontérzékenyekre.

Fejfájás, migrén, gyulladásos panaszok alakulhatnak ki.

Emellett vérnyomás-ingadozás, keringési és légzőszervi problémák, rosszullét is jelentkezhet.

Több felhő lesz felettünk és csapadék is várható, így szürke miatt lehangoltságot, bágyadtságot is tapasztalhatnak egyesek.

Öltözzünk rétegesen, immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket!

Közlekedésmeteorológia

Szombaton többfelé számíthatunk esőtől, záporoktól vizes, nedves útszakaszoktra.

Néhol zivatar is előfordulhat, melyben az intenzív csapadék miatt átmenetileg a látástávolság is lecsökkenhet.

A légmozgás nem lesz jelentős, de zápor, zivatar környezetében lehetnek erős, akár viharos széllökések, melyek ronthatják a menetstabilitást.

A naposabb időben érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Vezessünk óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Egyre melegebb lesz hétvégén.

Sokat fog süt majd a nap, az időnként megjelenő felhőkből északon és keleten, valamint délután nyugaton, délnyugaton elszórtan egy-egy futó zápor, zivatar még kialakulhat.

2024. Április 27. 06:34, szombat | Helyi

Milliárdosok versenyeznek a TikTok megvásárlásáért, de hiába

Egy maroknyi amerikai pénzügyi és technológiai mágnás több milliárdos ajánlatra készül a TikTok megvásárlására, miután Joe Biden elnök aláírta azt a törvényt,

2024. Április 27. 06:24, szombat | Helyi

Székkel támadt a tanárára egy diák

Brutális, ami ebben a magyar iskolában történt: székkel támadt a tanárjára egy diák

2024. Április 26. 20:50, péntek | Helyi

VOLT EGYSZER EGY ACÉLGYÁR - VIDEÓN AZ 1. ÉS 2. RÉSZ

Az első rész: Az acélgyár "hagyatéka". Mit visz a patak víze? Mi rejtőzik a föld alatt? Mi maradt még a főépület legalsó szintjén? A második rész: Az acélgyár "aranykora". Riportunkban két korábbi dolgozó idézi fel a történteket...