Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2024. Március 07. 08:00, csütörtök | Helyi
Forrás: IDŐKÉP

Hidegcsepp okoz esős, szeles időt.

Hidegcsepp okoz esős, szeles időt.

Kelet felől egy magassági hidegörvény húzódik fölénk, amelynek hatására erősen felhős lesz az ég, és többfelé várható eső, zápor.

Csütörtökön Főként a magasabban fekvő tájakon havas eső, hó hullhat. Az északi-északkeleti szél élénk, nyugaton és az ország északkeleti harmadán gyakran erős lesz. Visszaesik a hőmérséklet, hajnalban 0, +5, napközben mindössze 5-11 fokot mérhetünk.

Pénteken eleinte csak északkeleten lehet naposabb az idő, máshol sok lesz a felhő, majd napközben szakadozik, egyre inkább gomolyossá válik, hosszabb-rövidebb időszakokra kisüt a nap. Kisebb eső, zápor elszórtan a Dunántúlon, a Duna mentén és délen alakulhat ki. A délkeletire forduló szél napközben mérséklődik. Kora reggel -5, +5 fokot mérhetünk, elsősorban északon, északkeleten fagyhat. Napközben 8 és 13 fok közé melegszik a levegő.

Szombaton eleinte sok napsütés ígérkezik, majd napközben többször zavarhatják felhők a napsütést. Kisebb eső, zápor, elvétve északon, északkeleten fordulhat elő. Reggelre foltokban párássá, ködössé válhat a levegő. Fagy főként északkeleten és néhol nyugaton fordulhat elő, majd napközben 9-15 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

Vasárnap újra 17-18 fokig melegedhet a levegő délen, délnyugaton, reggel néhol északkeleten lehet még gyenge fagy. Sok felhő lesz fölöttünk, majd délután, este nyugat felől egyre többfelé alakul ki eső, záporok. Élénk, többfelé erős lehet a délkeleti szél.

Hétfőn keleten számíthatunk még esőre, nyugat felől pedig felszakadozik és gomolyosodni kezd a felhőzet, záporok, zivatarok alakulhatnak ki. Marad a szeles idő 11-18 fokos maximumokkal.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön hidegfronti hatásra kell számítani, emiatt az érzékenyek körében fejfájás, migrén, keringési- és görcsös panaszok jelentkezhetnek, valamint ingadozhat a vérnyomás.

A szeles időben tovább fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, valamint ingerlékenység, nyugtalanság előfordulhat.

Öltözzünk rétegesen, immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket!

Közlekedésmeteorológia

Csütörtökön többfelé várható eső, zápor, főként a magasabban fekvő tájakon havas eső, hó, így az érintett tájakon vizes, csúszós utakkal találkozhatnak a közlekedők.

Az intenzívebb záporokban hirtelen romolhatnak a látási viszonyok.

Élénk, nyugaton és az ország északkeleti harmadán gyakran erős lesz az északi-északkeleti szél, ami jelentősebb mértékben ronthatja a járművek menetstabilitását.

Reggel a még szélcsendes tájakon pára-, ködfoltok okozhatnak átmenetileg korlátozott látási viszonyokat.

Vezessünk óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 18:26, csütörtök | Helyi

Gábriel arkangyal - 120 év után először emelik le és restaurálják

Több mint 120 év után először emelik le és restaurálják teljeskörűen a Hősök terén álló monumentális Millenniumi emlékmű korinthoszi oszlopán álló Gábriel arkangyalt.

2024. Július 18. 10:45, csütörtök | Helyi

Tíz perc alatt kétszer!!!

Dejtár belterületén rövid idő alatt kétszer is túllépte a megengedett sebességhatárt egy autó vezetője.

2024. Július 18. 08:49, csütörtök | Helyi

Pollenhelyzet - Hamarosan kezdődik a parlagfűszezon!!!

A parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan július utolsó hétvégéjén több helyen is elérheti a tüneteket okozó szintet, az allergiás tünetek erősségének mérséklése érdekében a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Közpo

2024. Július 18. 08:38, csütörtök | Helyi

Ismét megdőlt a nyári áramfogyasztási rekord.

Kedden is megdőlt az idei nyári, valamint a mindenkori nyári magyarországi áramfogyasztási rekord derül ki a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt.