Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2016. Július 16. 06:00, szombat | Belföld
Forrás: mti

Hiba után ismét száz százalékos teljesítményen üzemel a paksi atomerőmű

Hiba után ismét száz százalékos teljesítményen üzemel a paksi atomerőmű

Megszüntették a szakemberek az irányítástechnikai berendezés meghibásodását a paksi atomerőmű 1. blokkjánál, így pénteken kora délután már ismét száz százalékos teljesítményen üzemel.

Kovács Antal kommunikációs igazgató az MTI érdeklődésére elmondta, hogy miután a hibát elhárították a szakemberek, pénteken reggel elkezdték a csütörtökön leállított 1-es blokk terhelését. A reaktor 14.20 perckor elérte a névleges 500 megawattos teljesítményszintjét.

Az atomerőmű 1-es blokkját egy irányítástechnikai berendezés áramellátásának, azaz betáplálásának kimaradása miatt csütörtökön reggel állították le az ilyen esetekre előírt terveknek és a nukleáris biztonsági előírásoknak megfelelően.

Fichtinger Gyula, az Országos Atomenergia Hivatal főigazgatója az MTI-t tájékoztatta arról, hogy a jogszabályi kötelezettségnek, illetve a mindennapos gyakorlatnak megfelelően a hiba feltárása és elhárítása után kivizsgálják az okait, hogy a jövőben hasznosítsák a tapasztalatokat.

Címkék: atom, atomerőmű, hiba, paks

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.