Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. December 02. 05:00, szerda | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

Hetedik helyen zárták életük első rali-Eb szezonját Vogelék

Hetedik helyen zárták életük első rali-Eb szezonját Vogelék

Izgalmas, kiszámíthatatlan szezon után a hetedik helyen zárta élete első rali-Eb szezonját az ERC3-as kategóriában a Vogel Adrienn, Notheisz Ivett páros.

A Roger Racing Team és a cseh Orsák Rallysport színeiben versenyző magyar duó szerezte a nők között a legtöbb pontot úgy, hogy három hétvégén is el tudtak indulni a hatból. Igaz, az évad utolsó fordulóját, a Kanári-rali egy kicsit csalódottan zárták.

Már a pályafelírásnál látszott, hogy minden korábbitól eltér ez a helyszín. Adrienn és Ivett célja az volt, hogy minél erősebb eredménnyel bizonyítsák, hogy van helyük a férfiak között.

“A pénteki gyorsaságikon extra feladatokkal hangolódtunk a megpróbáltatásokra: kétszer is kereket kellett cserélnünk, de ennek ellenére a gyorsan változó körülmények között is tartani tudtuk a ritmust, és hetedik helyen zártuk a napot az ERC3-ban. Reméltük, hogy másnap tovább tudunk javulni, de ez sajnos nem történt meg” - nyilatkozta Vogel Adrienn.

A Kanári-rali zárónapján a lányoknak is meg kellett ismerkedniük azzal, hogy milyen, amikor a technika írja a verseny forgatókönyvét.

“A 14-es gyorsasági után, mindössze egy kilométerrel a 15-ös startjától a számítógép hibája miatt megállt az autó. Hiába próbáltuk újraindítani, megjavítani, nem sikerült, ezért a nyolcadik helyről fel kellett adnunk a versenyt. Abban a pillanatban nagyon csalódottak voltunk, de ez egy technikai sport, el kell fogadnunk, hogy ez benne van a pakliban. Három éve versenyzünk együtt Ivettel, és ez volt az első alkalom, hogy nem tudtunk befejezni egy versenyt. Sajnos a kategóriagyőztes Bassas kizárása miatt két riválisunk is előrébb végzett nálunk a Kanári-ralin, így összetettben a hetedik helyen zártuk a FIA ERC 2020-as szezonját, a női indulók között pedig a legtöbb pontot szereztük. A top10-es eredményt a bajnokság kezdete előtt azonnal aláírtam volna, szóval helytálltunk, de van hová fejlődni. Izgalmas szezon volt, és nagyon reméljük, hogy jövőre visszatérhetünk.”

Fotó: FIA ERC, Vogel archív.

Címkék: autósport, rally

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.