Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2012. Május 21. 00:00, hétfő | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Hét vasúti járatpár visszaállítását kezdeményezi Balassagyarmat

Hét vasúti járatpár visszaállítását kezdeményezi Balassagyarmat

Balassagyarmat azt javasolja, hogy a június 15-étől életbe lépő új vasúti menetrendbe kerüljön vissza hét vasúti járatpár - mondta Medvácz Lajos polgármester.

Medvácz Lajos szerint reálisak az igényeik, hiszen április 15-ével 35 járatot szüntettek meg a térségben, ebből hetet állíttatnának vissza.
A járatok egyike a Keleti pályaudvar és Balassagyarmat között közlekedő sebesvonat, amelynek megszüntetése a polgármester szerint óriási botrányokkal jár. Emellett a Balassagyarmat-Ipolytarnóc, Balassagyarmat-Aszód, és Balassagyarmat-Vác vonalakon közlekedő járatokról van szó.
A polgármester azt is nonszensznek nevezte, hogy a Balassagyarmatra adott, Balassagyarmat felirattal ellátott Desiro vonatok Debrecen környékén szolgálnak.
A nyugat-nógrádi városban április 3-án lakosok, diákok, vasutasok, polgármesterek, szakszervezeti vezetők tartottak tiltakozó demonstrációt a vasúti járatcsökkenés ellen. Medvácz Lajos polgármester, valamint Balla Mihály és Nagy Andor, a balassagyarmati és a szécsényi térség fideszes országgyűlési képviselői 5-én Völner Pál államtitkárral tárgyaltak, és azt az ígéretet kapták, hogy az újabb menetrendet folyamatos egyeztetéseken alakítják ki.
Mint Medvácz Lajos elmondta: menetrendi javaslatukat és a szakmai háttéranyagokat eljuttatják Fónagy János májustól kinevezett kormánybiztosnak.

Címkék: vasút

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 10:58, kedd | Helyi

A LEGJOBB ÖT TV bemondó - Ön melyiküket kedvelte a legjobban?

5 magyar TV bemondó, akiket szívesen látnánk ma is a képernyőn. Ma már nincsenek tv bemondók, legalábbis a szó klasszikus értelmében. A televíziózás hőskorából hoztunk 5 legendát,

2024. Július 16. 09:19, kedd | Helyi

Az MVM Mobiliti átadta első nagy teljesítményű töltőállomását.

Az MVM Mobiliti Törökbálinton átadta első 600 kilowatt összteljesítményű töltőállomását, amelyet európai uniós támogatásból valósított meg - közölte az ország legnagyobb e-töltő-hálózatát működtető MVM Mobiliti Kft.

2024. Július 16. 09:00, kedd | Helyi

A Hold és az Antares együttállása lesz látható szerda este az égbolton.

Szabad szemmel is látható lesz Hold és az Antares csillag együttállása szerda este tíz órától az égbolton - tájékoztatta a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

2024. Július 16. 08:39, kedd | Helyi

Rétvári Bence: jól indult a járóbeteg-időpontfoglalás az Egészségablak alkalmazásban.

Az indulás óta napi csaknem ötszáz időpontot foglaltak a betegek az Egészségablak mobilalkalmazással a járóbeteg-szakrendelőkben.