Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2013. Március 31. 12:00, vasárnap | Helyi
Forrás: infonograd

Helytálltak a salgótarjáni tornászpalánták

Helytálltak a salgótarjáni tornászpalánták

A közelmúltban rendezték meg a tornászok diákolimpiai döntőjét, ahol a SKÁID Központi Tagintézménye ismét két csapattal képviselte a nógrádi megyeszékhelyet

A fővárosi Tornacsarnokban a nagyok épphogy lemaradtak a dobogóról, míg a kisebbek a nyolcadik helyen zártak.
Oravecz Lili a kicsiknél remekeltA tavalyi évhez képest mindkét csapatban új tagok is helyet kaptak, Ringeisen Andrásné és Mrakics Nikolett alapos felkészítése mellett várták a fiatalok az év legfontosabb megmérettetését, a diákolimpia országos döntőjét.
A jobb eredmény ezúttal is – az előző évben bronzérmet szerző csapatra épülő – nagyoktól volt várható. Bár pontszámban idén jobban teljesítettek a Gagarin Diák-sportegyesület tagjai, mégsem sikerült érmet hazahozniuk. A dobogós hely sorsa az utolsó szernél, a gerendánál dőlt el (emellett szekrényugrás és talajgyakorlat volt még a programban), az pecsételte meg a nógrádiak sorsát, hogy itt hárman is hibáztak. Egyéniben, 42 versenyző közt Grajzel Adrienne szerepelt a legjobban, aki a 12. legjobb pontszámot érte el, de a 14. Rácz Viktória és a 16. Tar Dorina kivette részét a jó eredményből. Érdekesség, hogy hármójukat a harmadik helyezett Nagykanizsa egyetlen tagja sem tudta megelőzni.
A kisebbeknél az az Oláh Gerda szerepelt a legjobban, aki a 84 tornász között a 17. legjobb pontszámot kapta, köszönhetően többek között remek talajgyakorlatának.
- Nagyon sokat fejlődtek a lányok az utóbbi egy évben, és sokat köszönhetünk a korábbi szövetségi kapitánynak, Maráczi Mártának, aki rengeteget segített a felkészülés során. A tavalyi eredményünk a gerendán „szállt el”, itt a tanítványaink nem bírtak idegileg összpontosítani. Ezúton is szeretnék köszönetet mondani az iskolának, a szülőknek, valamint a felkészülésben segítő versenybíróknak, akik a döntőre is felutaztak szurkolni. Készülünk tovább, hisz több megmérettetés is vár még ránk – értékelt lapunknak Ringeisen Andrásné.
Eredmények. Csapat, A-kategória. Lányok. I-II. korcsoport (14 iskola): 8. SKÁID (Oláh Gerda 27,45 pont. Oravecz Lili 26,95. Czitor Jázmin 25,8. Fodor Kitti 25,6. Kerékgyártó Bianka 25,6. Forgács Fanni 25,3) 131,95 pont. III-IV. korcsoport (7): 4. SKÁID (Grajzel Adrienne 26,8, Rácz Viktória 26,7. Tar Dorina 26,55. Fodor Döníz 25,1. Gáspár Nikol 25,05. Becsó Barbara 24,8) 130,7.

Forrás: nogradsport.wordpress.com

Címkék: tornász

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 08:00, szombat | Helyi

Reggel pára, délután egy-egy zápor jöhet.

Napos-gomolyfelhős időre van kilátás. Északon helyenként futó zápor, zivatar kialakulhat.

2024. Május 17. 15:00, péntek | Helyi

Rossz matek: 2×72=2×39+2×4!!!

Jövet-menet gyorsan hajtott Dejtáron.

2024. Május 17. 12:00, péntek | Helyi

Pünkösd - A szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények.

A Szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények. A húsvét után ötven nappal tartott pünkösd - a húsvét és a karácsony mellett a harmadik legnagyobb keresztény ünnep, neve a görög pentékoszté (ötven) szóból ered.

2024. Május 17. 08:35, péntek | Helyi

Kövér László: a jövő a gyermekekben van.

A jövő a gyermekekben van, és nem a birodalmi érdekekért elesett hősi halottakban jelentette ki az Országgyűlés elnöke egy kormányzati támogatással megvalósult bölcsőde csütörtöki átadási ünnepségén, Pásztón.