Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2013. Június 19. 08:00, szerda | Helyi
Forrás: infonograd

Helyreállították a Margit-kápolnát

Helyreállították a Margit-kápolnát

Helyreállították a Szent Margit-kápolnát. A munkálatok anyagi részét az Ipoly Erdő Zrt Salgótarjáni Erdészete, a kivitelezés jelentős részét pedig egy karancsaljai kft. munkatársai vállalták.

A Karancs tömbjének 687 méter magas csúcsán álló kegyhely, március 31-én egy tűzeset következtében rongálódott meg. A vizsgálatok szerint egy, a kijelölt hely helyett az oltáron gyújtott gyertya okozhatta a tüzet. Kár keletkezett az épület belső terében, az oltárban és az azon található kegytárgyakban is. A felújított kápolnánál június 29-én tartják majd a hagyományos Karancs-környéki Keresztények találkozóját. Addig már csak az oltárt kell eredeti állapotába visszaállítani, A Szent Margit szobor restaurálása is megtörtént az elmúlt napokban így az is hamarosan visszakerül eredeti helyére.
Forrás: radiofocus.hu

Címkék: kápolna

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 14:21, kedd | Helyi

Tombolt, lopott, bálba mégsem jutott!

Jármű önkényes elvétele, garázdaság, rongálás és lopás miatt is felelnie kell annak a rimóci lakosnak, akit a napokban fogtak el és vettek őrizetbe a szécsényi rendőrök.

2024. Július 16. 11:00, kedd | Helyi

Legyél te is iskolaőr!

Várjuk a jelentkezőket Nógrád vármegyében.

2024. Július 16. 10:58, kedd | Helyi

A LEGJOBB ÖT TV bemondó - Ön melyiküket kedvelte a legjobban?

5 magyar TV bemondó, akiket szívesen látnánk ma is a képernyőn. Ma már nincsenek tv bemondók, legalábbis a szó klasszikus értelmében. A televíziózás hőskorából hoztunk 5 legendát,

2024. Július 16. 09:19, kedd | Helyi

Az MVM Mobiliti átadta első nagy teljesítményű töltőállomását.

Az MVM Mobiliti Törökbálinton átadta első 600 kilowatt összteljesítményű töltőállomását, amelyet európai uniós támogatásból valósított meg - közölte az ország legnagyobb e-töltő-hálózatát működtető MVM Mobiliti Kft.