Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2015. Április 25. 09:00, szombat | Helyi
Forrás: salgotarjan.hu

Háztáji égetés Salgótarjánban

Háztáji égetés Salgótarjánban

Salgótarján Megyei Jogú Város jegyzője az alábbi figyelemfelhívását teszi közzé a háztáji égetés szabályairól.

Itt a tavasz, amely a legtöbb családnál egyben a nagytakarítás, azon belül pedig a kerti rendrakás időszaka is. Fontos tudni, hogy a felgyülemlett kerti hulladékot, avart kizárólag fertőzésveszély esetén és csak a megfelelő elővigyázatossággal és a szabályok betartásával szabad kertünkben elégetni.

Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata a 2/2011. (I.20.) rendeletében rögzíti a környezetvédelem részleges helyi szabályait, többek között az avar és kerti hulladékok égetésére vonatkozó előírásokat is. Önkormányzati rendeletünk alapján a szabályok a következők:

1. Avar és kerti hulladék – mint bármely hulladék – nyílt téri égetése főszabály szerint tilos. Avar és kerti hulladék megsemmisítése elsősorban komposztálással, ha ez nem lehetséges elszállítással ártalmatlanítható.

2. A tilalom alól kivételt képez a fertőzésveszély esete, amikor április 1-je és április 30-a, valamint október 1-je és október 30-a között égetni csak megfelelően kialakított helyen,vagyoni és személyi biztonságot nem veszélyeztető módon felügyelet mellett, a tűzoltásra megfelelő eszközök biztosításával 8 óra és 18 óra között lehet. Az égetendő hulladék azonban nem lehet szennyezett, vegyi anyaggal kezelt, ipari eredetű hulladékot (műanyagot, gumit, vegyszert, festéket, illetve ezek maradékait) és kommunális hulladékot sem tartalmazhat.

3. Az avar és kerti hulladék égetése csak az Országos Tűzvédelmi Szabályzatban foglalt rendelkezések betartásával történhet, azonban szeles időben, tűzgyújtási tilalom esetén illetve szmoghelyzet alatt mindenféle égetés tilos.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 12:00, szombat | Helyi

Megemlékezés Szent Flórián napján.

Május 4. Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napja. Ez a nap a hivatásos, az önkormányzati, a létesítményi és az önkéntes tűzoltóké, valamint az összes tüzes mesterséget művelőé, ezen a napon valamennyiük védőszentje elő

2024. Május 04. 08:00, szombat | Helyi

Jó idő lesz hétvégén, vasárnap van esély záporokra.

Túlnyomóan napos idő várható. Kezdetben a Dunántúlon lesz több a felhő, néhol eső, zápor is előfordulhat.

2024. Május 03. 12:12, péntek | Helyi

Összehangolt csapás a drogkereskedőkre!!!

Kábítószerdílereket iktattak ki a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felderítői, 4 fő őrizetbe került.

2024. Május 03. 08:58, péntek | Helyi

MVM: júliusban egységesíti ügyfélkiszolgálását az MVM Next, az ügyfeleknek nincs teendőjük.

Az ügyfélkiszolgálás egységesítése érdekében az MVM Csoport tulajdonában álló E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvad az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be.