Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2016. Április 18. 12:00, hétfő | Helyi
Forrás: police

Házhoz megyünk! - vetélkedő Nógrád megyében

Házhoz megyünk! - vetélkedő Nógrád megyében

Egy salgótarjáni család nyerte el az első helyezést.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya 2016. április 15-én 10 órától rendezte meg a Salgótarjáni Ifjúsági Információs és Tanácsadó Központ oktatótermében a „Házhoz megyünk!” vagyonvédelmi projekt záró vetélkedőjét.

A rendezvényt dr. Nagy László r. dandártábornok rendőrségi főtanácsos, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nyitotta meg, aki elmondta, hogy a megyében 2015. szeptember 30-án indult projekt elsődleges célkitűzése volt a lakosság vagyonbiztonságának és önvédelmi képességének növelése. Ennek érdekében három településen, Salgótarjánban, Érsekvadkerten és Jobbágyiban a rendőrség szakemberei információs pontokat működtetnek, ahová az ott lakók nagy számban látogatnak el így juthattak több, a biztonsághoz szükséges ismeretanyaghoz.

A vetélkedőn hat csapat vett részt, mely csapatokat nagyszülő, szülő és felső tagozatos általános iskolás gyermek alkotott. A résztvevők több elméleti feladat - többek között keresztrejtvény, filmvetítéssel egybekötött memóriajáték - helyes megoldásával számot adhattak a program során megszerzett tudásukról. A területi verseny első helyezését a salgótarjáni Nagy család nyerte el, akik az országos versenyen képviselik majd Nógrád megyét. A Nádasdi Elektro Biztonságtechnikai Kft. külön díját a somoskőújfalui Kreicsi család vehette át.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 10:16, kedd | Helyi

Több mint harmincmillió látogatót várnak Rómába a 2025-ös szentévben.

Több mint harmincmillió látogató érkezésével számolnak Rómában a 2025-re meghirdetett jubileumi szentévben, ami jelentős infrastrukturális és biztonsági felkészülést igényel.

2024. Április 23. 09:58, kedd | Helyi

Czomba Sándor: munkához juthatnak a tartós álláskeresők.

A tartós álláskeresők elhelyezkedését segíti az 1,7 milliárd forint hazai forrásból megvalósuló program, amelyre hétfőtől lehet jelentkezni - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára

2024. Április 23. 09:00, kedd | Helyi

Sportkavalkád - sportválasztó és nosztalgia sportnap, 2024. május 31-én, a Sportcentrumban!

Válassz sportot Salgótarjánban! 2024. május 31-én, a Sportcentrumban! A salgótarjáni Városi Sportcentrumban sportválasztó és nosztalgia sportnapra várják az érdeklődőket.

2024. Április 23. 08:38, kedd | Helyi

Nébih: a tavalyinál kevesebb bírsággal zárult a tavaszi élelmiszerellenőrzés.

Körülbelül ugyanannyi figyelmeztetéssel, de a tavalyinál kevesebb bírsággal zárult az április 1-jén véget ért, országos élelmiszer-ellenőrzés - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih)