Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2024. Január 13. 18:00, szombat | Helyi sport
Forrás: MOTORSPORT EGRI DÁVID

Hazaszállították a Dakaron életveszélyes balesetet szenvedő, mesterséges kómában lévő pilótát!

Hazaszállították a Dakaron életveszélyes balesetet szenvedő, mesterséges kómában lévő pilótát!

Carles Falcón még az idei Dakar-rali második szakszán szenvedett nagyon komoly balesetet, amelyet követően újra is kellett őt éleszteni. Azóta kórházban kezelték, nemrég pedig az ilyenkor szokásos eljárásoknak megfelelően hazaszállítot

A helyzet összességében elég komolynak mondható, Falcón csapata, a TwinTrail Racing Team pedig nemrég adott ki egy közleményt, amelyben megerősítették, hogy versenyzőjük már Spanyolországban van, ahol további vizsgálatokat fognak végezni az orvosi protokollnak megfelelően.

„Most pénteken Carlest orvosi repülőn átszállították Spanyolországba. Ott az intenzív osztályra kerül, az állapota pedig továbbra is kritikus. Az orvosok az eljárásokat követve új vizsgálatokat fognak elvégezni. A családja és barátai minden támogató üzenetet köszönnek. Folyamatosan informálunk majd mindenkit, ha új fejlemények érkeznek” – olvasható a csapat közleményében. A Dakaron ugyan ma szünnap van, de a táborban továbbra is mindenki nagyon aggódik Falcón egészségéért, aki egyébként másodszor indult el a nívós versenyen. A balesete során egyébként a legkomolyabb problémát a C2-es nyaki csigolya törése jelentette, mivel az agyi ödémához vezetett, emellett pedig öt helyen tört el a bordája, illetve eltört a bal csuklója és a kulcscsontja is.Az incidenst követően egyébként a teljes csapat úgy döntött, hogy versenyzője mellett marad, köztük Isaac Feliu-vel, aki arra buzdította márkatársát, hogy próbálja meg ismét a világ legnehezebb versenyét. Falcón 2022-ben indult először a szaúd-arábiai viadalon, és 16. lett az úgynevezett „Original by Motul” motoros kategóriában, ami annyit tesz, hogy a versenyzőknek saját maguknak kell csinálni mindent, beleértve a motor szervizelését is. Összesítésben akkor 68. lett.A Dakar-rali a nehézsége mellett elképesztően veszélyes is, mi pedig csak remélni tudjuk, hogy Falcón átvészeli ezt a nehéz helyzetet és felépül.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 20. 14:41, szombat | Helyi sport

HORZE Szabadidős Lovasverseny Szilvásvárad.

2024.07.20-án Szilvásváradrara utaztak a Fülöp LSE lovasai. Fülöp Veronika Edző,Deák Borbála,Földi Boglárka,Gulyás Eszter,Szegedi Kiara,Kis Virág Liliána,Molnár Lotti,Kósa Mira Anna,

2024. Július 20. 13:45, szombat | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Norrisé a legjobb köridő a harmadik szabadedzésen.

Lando Norris, a McLaren brit versenyzője végzett az első helyen a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj harmadik szabadedzésén, szombaton a Hungaroringen.

2024. Július 20. 10:40, szombat | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Olasz sikerrel zárult a Forma-3-asok sprintversenye.

Az orosz származású és olasz színekben versenyző Nikita Bedrin nyerte a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj szombat délelőtt rendezett első betétfutamát, a Forma-3-asok sprintversenyét a Hungaroringen.

2024. Július 20. 08:44, szombat | Helyi sport

Vasárnap rendezik a Balaton-átúszást.

Vasárnap rendezik meg a szombatra tervezett, Révfülöp és Balatonboglár közötti 42. Lidl Balaton-átúszást.