Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. November 19. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Haza és Haladás: közpénzből fedezik a CÖF Bajnait lejárató kampányát

Haza és Haladás: közpénzből fedezik a CÖF Bajnait lejárató kampányát

A Haza és Haladás Egyesület alelnöke szerint a kormánypártok állnak a Civil Összefogás Fórum (CÖF) akciója mögött, amely - mint fogalmazott - egy nagyszabású lejárató kampány Bajnai Gordon volt miniszterelnök ellen, és amelyet közpénzből finanszíroznak.

Az Orbán-kormány melletti békemeneteket is szervező Csizmadia László, a CÖF szóvivője november 8-án közölte, hogy emlékeztető kampányt indítanak a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány és a hozzá csatlakozó civil szervezetek, amely a Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon vezette korábbi kormányok negatív döntéseire kívánják felhívni az emberek figyelmét.
Szigetvári Viktor, a Bajnai Gordon volt kormányfő vezette egyesület alelnöke az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében azt írta, két hét sem telt el a CÖF bejelentése óta, amely szerint "néhány száz forintos adományokat várnak, hogy nagyszabású lejárató kampányt indíthassanak" Bajnai Gordon ellen, a hétvégén máris megkezdődött a köztéri kampány.
A CÖF ezek szerint nemcsak a világ leggazdagabb, hanem egyben leggyorsabb civil szervezete is: más, "halandó megrendelőnek" ugyanis lényegesen több idő kell ahhoz, hogy összegyűjtse a köztéri kampányhoz szükséges pénzt, megrendelje a felületeket, és le is gyártsa a kreatív anyagokat - vélekedett közleményében Szigetvári Viktor.
Megítélése szerint az akció mögött a kormánypártok állnak, a hirdetések költségeit pedig adóforintjaikkal - akaratuk ellenére - olyan emberek is finanszírozzák, "akik mindennapi vesztesei az Orbán-rezsimnek".
A Haza és Haladás Egyesület alelnöke a kampányt politikai hátsószándékból elkövetett karaktergyilkossági kísérletnek minősítette.
BKV-buszokon láthatók a CÖF Bajnai Gordont lejárató plakátjai - írta a Vasárnapi Hírek. A hirdetésen a békemenet honlapjának címe is látszik.

Címkék: Belpolitika

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.