Városlista
2024. szeptember 6, péntek - Zakariás

Hírek

2012. Június 27. 11:34, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Havi másfélezer lakást vásárolhat meg a Nemzeti Eszközkezelő

Havi másfélezer lakást vásárolhat meg a Nemzeti Eszközkezelő

Havonta 1.500, idén összesen 8 ezer, jövőre 7 ezer, míg 2014-ben 10 ezer lakást vásárolhat meg a Nemzeti Eszközkezelő Zrt. Ha a felajánlott lakások száma ennél több, sorrend alapján döntenek a vásárlásról - egyebek mellett ezt tartalmazza a Magyar Közlöny legutóbbi számában megjelent, szerdától hatályos kormányrendelet.

A sorrendbe állításnál szempont a háztartásban élő, családi pótlékra jogosult gyerekek száma, a közös háztartásban élők száma, továbbá a banki követelés és a lakás forgalmi értékének aránya.
A Nemzeti Eszközkezelő csak azt a lakást vásárolja meg, amelyben lakik legalább egy, családi pótlékra jogosult gyerek, és a háztartás egyik tagja aktív korú ellátásban, vagy lakásfenntartási támogatásban részesül.
A megvásárolt lakás - amelyben a korábbi tulajdonos lakhat továbbra is - havi lakbére, a bankkal kötött szerződéskor meghatározott forgalmi érték 1,5 százalékának az egytizenketted része. Így ha a lakás vásárláskor 10 millió forintot ért, akkor a lakbér havi 12.500 forint lesz. Ezt évente, az előző évi inflációval növeli az eszközkezelő.
A rendelet szól a felmondásról is, amelyre három havi lakbér elmaradáskor kerülhet sor. Ha a közös költséggel tartozik a bérlő, akkor a társasház szabályzata szerint kell felszólítani, majd ha erre sem fizet, akkor jöhet a felmondás. A lakás kiürítéséről az eszközkezelő gondoskodik.
A Nemzeti Eszközkezelő által megvásárolt lakásokat a MÁV Ingatlankezelő Kft. kezeli. Itt lehet bejelenteni a hibákat, amelyeket kijavíttat, helyszíni ellenőrzést tart, és részt vesz a társasházi közgyűléseken is.

Címkék: Gazdaság-ingatlan

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 06. 08:29, péntek | Belföld

Matolcsy György: teljes gazdasági fordulatra van szükség Magyarországon

Teljes gazdasági fordulatra van szükség Magyarországon; 2021 és 2024 között az úttévesztés miatt veszélybe került lényegében minden, a 2010-es években elért eredmény, és veszélybe került a 2030-ig kitűzött célok elérése

2024. Szeptember 06. 08:27, péntek | Belföld

Nagy Márton a világ vezető akkumulátor újrahasznosítóinak vezetőivel tárgyalt Kínában

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter pekingi látogatásának egyik kiemelt célja az akkumulátor újrahasznosító technológiával rendelkező kínai vállalatok megismerése és lehetséges magyarországi befektetéseik megvizsgálása.

2024. Szeptember 06. 08:19, péntek | Belföld

Erdőtűz Vasban - Az oltás utómunkálatait végzik a tűzoltók

Az oltás utómunkálatait végzik a tűzoltók Vas vármegyében, ahol Csönge térségében csütörtökön előbb az aljnövényzet, illetve a bozótos kapott lángra.

2024. Szeptember 06. 08:18, péntek | Belföld

Megérkezett a kecskeméti repülőbázisra az első magyar KC-390 katonai szállítórepülőgép

Megérkezett a Magyar Honvédség vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár bázisára, Kecskemétre csütörtökön az első magyar KC-390 Millennium katonai szállítórepülőgép.