Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. Október 09. 16:15, csütörtök | Helyi
Forrás: infonograd

Havi 6810 forintot kell fizetnie annak, aki még nem talált munkát

Havi 6810 forintot kell fizetnie annak, aki még nem talált munkát

December közepétől egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetniük azoknak a diákoknak, akik a nyáron befejezték tanulmányaikat, és még nincs munkahelyük

- közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szóvivője csütörtökön.

Kis Péter András közleményében azt írta: azoknak a diákoknak a diákigazolványa, akik tanulmányaikat nappali tagozaton a nyáron befejezték, október 31-ig érvényes, ezután még 45 napig, vagyis december 15-ig jogosultak egészségügyi ellátásra. Ha addig nem tudnak elhelyezkedni, illetve más jogcímen sem szereznek jogosultságot egészségügyi ellátásra, december 16-tól egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetniük.

A tájékoztatás szerint jelenleg ennek összege havonta 6810 forint. Ha a kötelezettség nem áll fenn a teljes naptári hónapra, a napi összeggel kell számolni, ez jelenleg 227 forint. A járulékot fizetést az érintett helyett más, például családtag is fizetheti.

A járulékfizetési kötelezettség bejelentéséhez a 14T1011-es adatlapot kell kitölteni, amely beszerezhető az adóhivatal ügyfélszolgálatain, vagy letölthető a www.nav.gov.hu oldalról. A nyomtatványt postán vagy személyesen, illetve az Ügyfélkapun keresztül elektronikusan lehet eljuttatni a NAV-hoz.

Forrás: www.eduline.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 07:02, péntek | Helyi

A magyar állami frankhamisítás, amellyel Franciaországot akartuk büntetni Trianonért

Egy évszázaddal ezelőtt az volt a hazafi, aki bűnözött. Aki nemzetközi botrányba sodorta hazáját a legmagasabbrangú politikusok tudtával. A hazaáruló bitangok pedig azok voltak,

2024. Május 03. 06:24, péntek | Helyi

128 éves a kisföldalatti

1896. 05. 03-án, Budapesten Ferenc József jelenlétében felavatták a földalatti vasutat, a \"kisföldalattit\".

2024. Május 02. 19:11, csütörtök | Helyi

Az anyák napja eredete és ünneplése

Az anyák napja a család egyik fontos ünnepe, amelyet számtalan módon lehet felejthetetlenné tenni évről évre. Mióta ünnepeljük, és mitől válhat különlegessé? Magyarországon május első vasárnapján az anyákat ünnepeljük.

2024. Május 02. 18:00, csütörtök | Helyi

Das Weltauto: lassan átalakul a magyarországi használtautó-piac.

A magyarországi használtautó-piacon jelenleg az alsó-közép kategória a legnépszerűbb, az élen még a korábbi évtizedek hagyományosan erős márkái állnak.