Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. Május 22. 08:44, péntek | Helyi
Forrás: MTI

Hat évre eltiltottak az állattartástól egy Nógrád megyei férfit

Hat évre eltiltottak az állattartástól egy Nógrád megyei férfit

Hat évre eltiltottak az állattartástól egy Nógrád megyei férfit, aki nem gondoskodott megfelelően kutyáiról és egyéb állatairól - közölte az MTI-vel a megyei főügyész.

Bóna Gyula elmondta: a döntést a Nógrád Megyei Főügyészség Közjogi Szakágának keresete alapján a Balassagyarmati Törvényszék hozta meg.

Mint ismertette, a férfi az ingatlanán többféle állatot - köztük két kutyát, nyulakat, sertéseket, kecskéket - tartott, azonban nem látta el őket megfelelően, az ápolási és a felmerülő gyógykezelési feladatainak sem tett eleget. Az állatok ezért kórosan soványak, elhanyagoltak voltak, illetve többük a takarmány és az ivóvíz hiánya, valamint a súlyos elhanyagolás következtében elpusztult.

A férfi a staffordshire terrier kutyáit az udvaron igen rövid, 30 és 80 centire feltekeredett láncon tartotta, az állatok több hete éheztek, fülük és testük több helyen vérzett, a mozgásukhoz szükséges minimális tér, továbbá ól vagy menedék sem volt biztosítva számukra.

A sertéseket, kecskéket is bezárva tartotta, így azok saját maguk sem voltak képesek élelmet és ivóvizet keresni annak ellenére, hogy gazdájuk semmivel nem látta el őket.

A hatósági eljárást bejelentés alapján folytatták le. A haszonállatokat a férfi egyik hozzátartozója vette magához, míg a kutyák befogadása egy megyei állatmentő egyesület közreműködésével valósult meg.

Képünk illusztráció: www.das.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 13:00, szombat | Helyi

Füstbe ment üzlet!

A bátonyterenyei nyomozók őrizetbe vették azt a nőt, aki Mátraterenyén árult kábítószert.

2024. Április 20. 11:42, szombat | Helyi

Betiltaná a hétvégi kocsikázást a német közlekedési miniszter

Németországnak nem sikerült elérnie kitűzött klímaterveit, úgyhogy egészen szokatlan tervekkel állnak elő, hogy javítsanak az értékeken. Volker Wissing, Németország közlekedésügyi minisztere kijelentette:

2024. Április 20. 09:21, szombat | Helyi

Kerékpárosbarát szezonnyitót tartanak a hétvégén.

Idén is meghirdette a szezonnyitó kerékpárosbarát hétvégét a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) április 20-21-ére, az eseményhez több mint 80 vendéglátóhely, szálláshely és látványosság csatlakozott.

2024. Április 20. 09:09, szombat | Helyi

BMW-Lufthansa-megállapodás: nagyobb repülők közlekednek Debrecen és München között.

A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, ennek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között.