Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2024. Július 08. 15:00, hétfő | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Hasznos ismeretek - biztonságos vakáció!!!

Hasznos ismeretek - biztonságos vakáció!!!

Több mint tíz éve töretlen sikerrel rendezik meg az „Iskola rendőre” program nyári táborát Salgótarjánban.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága és a Salgótarjáni Rendőrkapitányság közös szervezésében megvalósuló tábor már több mint tíz éve kel életre minden nyár elején és egy héten keresztül biztosít közel harminc gyermek számára tartalmas és élménydús programokat. A tábornak az idei évben is a Salgótarjáni Gyermektábor adott otthont.A július 1. és 5. között, napközis jelleggel megrendezett tábort – amelyben idén 33 általános iskolai tanuló vett részt – Bárnai Balázs rendőr alezredes, a Salgótarjáni Rendőrkapitányság vezetője nyitotta meg hétfő délelőtt. A gyermekek az elmúlt évekhez hasonlóan idén is bepillantást nyerhettek a rendőrség és a társszervek munkájába, és a biztonságos vakáció érdekében hasznos bűn- és balesetmegelőzési ismereteket szerezhettek. A táborozók a hét folyamán élménypedagógiai foglalkozásokon vettek részt, valamint kerékpáros elméleti és ügyességi feladatokat oldhattak meg, továbbá érdekes előadást hallgathattak meg a pénzügyi tudatosságról is. A diákok a salgótarjáni természettudományos élményközpontba is ellátogattak, ahol az interaktív feladatokon keresztül a mindennapokban is használható ismeretekre tettek szert.

A tábor utolsó napján a gyerekek a kreativitásuknak is teret adtak, egyrészt a kézügyességüket fejleszthették az „Iskola rendőre” táborhoz saját kitűző és emlékplakett készítésével, másrészt a táborozók által írt közös verset a mesterséges intelligencia segítségével zenésítették meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 15. 16:24, hétfő | Helyi

Egyiptom vs. British Museum - Rosette-i kő és ami mögötte van

225 éve, 1799. 07. 15-én találták meg a Rosette-i követ, aminek a segítségével fejtették meg az egyiptomi hieroglifákat. Gyerekcipőben járna nélküle az egyiptológia. Az egyiptomi identitás mérföldköve...

2024. Július 15. 16:00, hétfő | Helyi

Miniszterelnökség: idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében.

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség.

2024. Július 15. 15:12, hétfő | Helyi

Emberre veszélyes szörnyet találtak a Balatonban - videó

Magyarországon idegenhonosnak számít ez a veszélyes faj. Nem ez az első eset, hogy a legveszélyesebb teknősfajként számontartott aligátorteknősre bukkantak a Balatonban.

2024. Július 15. 14:00, hétfő | Helyi

NAV: illegális szoftvereket foglaltak le egy végzettséggel nem rendelkező autószerelőnél.

Hamisnak minősülő autódiagnosztikai eszközöket és illegális szoftvereket foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Győr melletti faluban dolgozó autószerelőnél.