Városlista
2024. június 16, vasárnap - Jusztin

Hírek

2020. December 30. 15:15, szerda | Helyi
Forrás: police

Három új gépjárművet kaptak a Nógrád megyei rendőrök

Három új gépjárművet kaptak a Nógrád megyei rendőrök

A gépkocsikat dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője adta át Salgótarjánban.

Egy új Audi A3 típusú szolgálati autóval és két Volkswagen mikrobusszal bővült a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság gépjárműparkja. A folyamatos üzembiztonság és hadrafoghatóság fenntartása érdekében a járművek 5 évre, vagy 200 000 kilométer futásteljesítményig szóló szervizcsomaggal kerültek beszerzésre, amelynek része a teljes körű karbantartás, a szezonális gumicsere, illetve az assistance szolgáltatás, amelyek segítik a rendőri feladatok ellátását.

Az Audi A3 típusú rendőrségi jelzéssel ellátott szolgálati gépkocsit a Pásztói Rendőrkapitányság vehette át. A két Volkswagen Transporter közül az egyik a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alegységének, míg a másik a Gazdasági Igazgatóságának a munkáját segíti a jövőben.

A szolgálati gépjárműveket dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, megyei rendőrfőkapitány 2020. december 30-án a rendőr-főkapitányság objektumában ünnepélyes keretek között adta át munkatársainak.

A rendőrség napi tevékenységében alapvető fontosságú a gyors reagálás, a szolgálati feladatok biztonságos ellátása és a hatékony logisztikai tevékenység végrehajtása, amelynek egyik alappillére a gépjárműállomány szinten tartása és folyamatos fejlesztése.

Az új gépjárművek hozzájárulnak a rendőrségi feladatok magas színvonalú ellátásához és korszerű munkakörnyezetet biztosítanak munkatársaink számára.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 16. 08:52, vasárnap | Helyi

121 éves a Ford

121 éve, 1903. 06. 16-án, Henry Ford megalapította a Ford Motor Company-t. Henry Ford, aki a köznapi élet részévé tette az autót, 39 éves koráig kizárólag sikertelen üzleti vállalkozásokat könyvelhetett el.

2024. Június 16. 08:34, vasárnap | Helyi

64 ezer apa neveli egyedül a gyerekeit

Az utóbbi évtizedben jelentősen nőtt az egyedülálló apák száma Magyarországon: a felmérések szerint 64 ezer apa neveli együtt élő társ nélkül gyerekeit – közölte az Egyszülős Központ az MTI-vel.

2024. Június 16. 08:15, vasárnap | Helyi

Miért süketült meg Beethoven?

Megvan a válasz arra, hogy miért süketült meg Beethoven. A korszakalkotó zeneszerző hajfürtjeit elemezték és megdöbbentő mennyiségű ólmot, és már mérgező anyagot találtak bennük.

2024. Június 16. 08:15, vasárnap | Helyi

Záporok, zivatarok frissítenek!

Napos-gomolyfelhős időben lesz részünk. Egy súroló hidegfront hatására helyenként, elsősorban hazánk északkeleti, keleti harmadán alakulhatnak ki futó záporok, zivatarok.