Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2014. Február 26. 07:30, szerda | Helyi
Forrás: infonograd

Három órán belül elfogták a rablót

Három órán belül elfogták a rablót

Az idős néni arany láncát, fülbevalóját és pénzét vitte el a 20 éves férfi, akit a rendőrök pár órán belül elfogtak, majd elfogták azt a 17 éves lányt is, aki az eltulajdonított ékszereket elrejtette.

A Balassagyarmati Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást R. Zoltán 20 éves berceli lakos ellen, és orgazdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 17 éves berceli lány ellen.
A nyomozás adatai szerint a R. Zoltán 2014. február 22-én 12 óra 50 perc körüli időben egy berceli családi házba behatolt. A lakás szobájában tartózkodó idős hölgyet a kezében tartott konyhakéssel megfenyegette és értékeit, arany ékszereit, készpénzét követelte. Ezt követően a sértett nyakából az aranyláncát kitépte, a pénzét elvette, majd felszólítására a néni a fülbevalóját részére átadta. R. Zoltán az így megszerzett értékekkel a helyszínről elmenekült.
A bejelentést követően a körzeti megbízott perceken belül a helyszínre ért, majd a balassagyarmati rendőrökkel megkezdték az elkövető felkutatását. A helyszíni intézkedések, a széles körű adatgyűjtés eredményeként a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 20 éves férfit három órán belül beazonosították és elfogták a rendőrök.
Elfogták a nyomozók 2014. február 24-én azt a 17 éves berceli lányt is, aki a jelenlegi adatok szerint az idős sértettől eltulajdonított ékszereket elrejtette és értékesíteni akarta. A rendőrök az eltulajdonított értékeket lefoglalták.
A hatóság tagjai R. Zoltánt és a 17 éves lányt a Balassagyarmati Rendőrkapitányságra előállították, gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették. A hatóság előterjesztést tett az illetékes ügyészség felé a gyanúsítottak előzetes letartóztatásának indítványozására.
A Balassagyarmati Járásbíróság a Balassagyarmati Járási Ügyészség indítványának helyt adva harminc napra elrendelte a rablás bűntettével gyanúsított férfi előzetes letartóztatását. A végzés jogerős.

Címkék: rabló

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 12:12, péntek | Helyi

Összehangolt csapás a drogkereskedőkre!!!

Kábítószerdílereket iktattak ki a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felderítői, 4 fő őrizetbe került.

2024. Május 03. 08:58, péntek | Helyi

MVM: júliusban egységesíti ügyfélkiszolgálását az MVM Next, az ügyfeleknek nincs teendőjük.

Az ügyfélkiszolgálás egységesítése érdekében az MVM Csoport tulajdonában álló E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvad az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be.

2024. Május 03. 08:00, péntek | Helyi

Szeles, nyárias idő.

Erősen felhős lesz az ég, és sokfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra, helyenként ismét előfordulhatnak hevesebb gócok.

2024. Május 03. 07:02, péntek | Helyi

A magyar állami frankhamisítás, amellyel Franciaországot akartuk büntetni Trianonért

Egy évszázaddal ezelőtt az volt a hazafi, aki bűnözött. Aki nemzetközi botrányba sodorta hazáját a legmagasabbrangú politikusok tudtával. A hazaáruló bitangok pedig azok voltak,