Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2013. Február 03. 16:00, vasárnap | Helyi
Forrás: infonograd

Három Nógrád megyei járás a szabad vállalkozási övezetek között

Három Nógrád megyei járás a szabad vállalkozási övezetek között

Véglegesítette a kormány a tavaly bejelentett szabad vállalkozási zónák listáját.

Ennek értelmében az ország társadalmi-gazdasági leszakadással leginkább érintett 47 térségére vonatkoznak majd a kormány által meghirdetett különleges kedvezmények. E térségek jelentős része Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található, míg Nógrád hat járása közül három került be a szabad vállalkozói zónák közé. Megyénkből a bátonyterenyei, a salgótarjáni és a szécsényi járásban élhetnek a vállalkozók a kedvezményekkel.
A szabad vállalkozási zónák lényege, hogy mindazokat a fejlesztési, beruházási, adópolitikai és foglalkoztatáspolitikai kedvezményeket, amelyek egy térség potenciális lehetőségeit jelentik, egy komplex program keretein belül kezelik. A szabad vállalkozási zónákban új munkahelyek teremtése esetén három évig részesülnek kedvezményben a vállalkozások: ez az első két évben a teljes, a harmadik évben fele összegű szociális hozzájárulási adókedvezményt jelent. Ez forintosítva egy emberre több mint 340 ezer, illetve 174 ezer forint, függetlenül az új munkaerő életkorától, vagy képzettségi szintjétől.
Forrás: radiofocus.hu

Címkék: övezet

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:01, csütörtök | Helyi

A kormány álláspontja a NATO terveivel kapcsolatban

A NATO egy ukrajnai misszió felállítását tervezi. Ez magában foglalná a katonai kiképzést és a fegyverszállítások koordinációját is.

2024. Május 16. 06:45, csütörtök | Helyi

Miért szakítanak a szerelmesek?

A tudomány feltárta, miért szakítanak a szerelmesek. Minden kapcsolat vége az energiabefektetés hiányával okolható, a matematikai modellek legalábbis ezt állítják.

2024. Május 16. 06:01, csütörtök | Helyi

Viszlát avokádó

Az éghajlatváltozás miatt a jövőben eltűnhet az avokádó. Egy friss jelentés szerint az éghajlatváltozás „szörnyű hatással” van az avokádóra. Az olyan országok termőterületein, mint Burundi, Chile, Peru, Spanyolország

2024. Május 16. 05:30, csütörtök | Helyi

Vákuummal szívják vissza a levegőbe került szén-dioxidot

Gigantikus vákuummal szívják vissza a levegőbe került szén-dioxidot Izlandon. Meglehetősen kézenfekvő megoldással veszi fel a harcot a károsanyag-kibocsátással szemben a Climewors nevű cég,