Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Szeptember 20. 14:29, kedd | Kék hírek
Forrás: MTI

Három hónappal tovább marad házi őrizetben Geréb Ágnes

Három hónappal tovább marad házi őrizetben Geréb Ágnes

A bűnismétlés veszélye miatt három hónappal meghosszabbította Geréb Ágnes szülész-nőgyógyász házi őrizetét a Budai Központi Kerületi Bíróság.

A Fővárosi Bíróság honlapján olvasható közlemény szerint „a foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége és más bűncselekmény miatt dr. G. Ágnes ellen a Budapesti Rendőr-főkapitányság bűnügyi főosztály életvédelmi osztályán folyamatban lévő büntetőügyben” a gyanúsított házi őrizetét december 21-ig hosszabbították meg. A végzés nem jogerős.

Mint írták, a bíróság múlt hétfői végzése szerint „megalapozottan feltehető, hogy a jelenleg is büntetőeljárás és foglalkozástól eltiltás hatálya alatt álló gyanúsított a szabadlábon hagyása esetén újabb hasonló jellegű, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el”.

A Fővárosi Bíróság március végén, első fokon két év letöltendő fogházbüntetésre ítélte Geréb Ágnest, továbbá öt évre eltiltotta a szülész-nőgyógyászi és a szülésznői tevékenység gyakorlásától egyrendbeli, halált okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége, valamint egyrendbeli, maradandó fogyatékosságot okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt.

Geréb Ágnes és társai kegyelmi kérelemmel fordultak Schmitt Pál köztársasági elnökhöz, arra hivatkozva, hogy az otthon szülés szabályai kialakulóban vannak. A Fővárosi Bíróság hétfőn közölte, hogy a köztársasági elnök elutasította a vádlottak eljárási kegyelem iránti kérelmét. Geréb Ágnes korábban azt vallotta, hogy nem bűnös egy újszülött, valamint a kórházban később elhunyt csecsemő halálában.

A bíróságon tárgyalt összesen négy otthon szüléshez kapcsolódó ügytől függetlenül Geréb Ágnest egy újabb eset kapcsán 2010. október 8-án előzetes letartóztatásba helyezték foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége és más bűncselekmény gyanúja miatt. A Budapesti Rendőr-főkapitányság egy 2009-ben és egy 2010-ben elkövetett eset miatt is meggyanúsította a szülész-nőgyógyászt.

Geréb Ágnest tavaly december végén kiengedték az előzetes letartóztatásból, és házi őrizetbe helyezték. Szabadon bocsátásáért többször is tüntettek civil szervezetek. (pr)

MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.

2024. Április 08. 11:31, hétfő | Kék hírek

Három hónap alatt 9 alkalommal előzött meg illegális gyorsulási versenyt a Pest vármegyei rendőrség

Az év első három hónapjában 9 alkalommal előzött meg illegális gyorsulási versenyt a rendőrség Pest vármegyében.