Városlista
2022. január 27, csütörtök - Angelika

Hírek

2021. December 03. 11:13, péntek | Helyi
Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség, police

Három és fél év börtönt kapott a baltával a mentőkre támadó férfi

Három és fél év börtönt kapott a baltával a mentőkre támadó férfi

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádemelése nyomán a bíróság három és fél év börtönbüntetésre ítélte azt a 23 éves Nógrád megyei férfit, aki egy baltával a kezében rontott rá a hozzá kihívott mentősökre.

A férfi 2021. január 14-én kábítószert és nyugtató hatású gyógyszereket fogyasztott, ezért agresszív és zavart állapotban érkezett haza az éjszakai órákban.

Édesapja – megijedve fia állapotától – mentőt hívott, mire a férfi még dühösebb lett, magához vett egy baltát, majd a házuk előtt az odaérkező mentőautót megpróbálta megdobni a baltával, azonban a dobás közben a jeges úttesten elcsúszott.

A mentőgépkocsi vezetője a további támadás elkerülése érdekében az út szélére húzódva kikerülte a támadót, aki eközben a mellette elhaladó jármű vezetőoldali ajtaját is megkísérelte a baltával megütni, ez az ütése csak a gépkocsivezető manőverének köszönhetően nem talált célba.

A mentősöknek végül csak a kiérkező rendőrök jelenlétében sikerült a férfit megvizsgálniuk és kórházba szállítaniuk.

A férfi az Országos Mentőszolgálat munkatársainak eljárását az élet kioltására is alkalmas eszközzel akadályozta munkájuk elvégzésében, a közlekedő jármű vezetője elleni erőszakos magatartásával pedig a gépkocsivezető és utasa testi épségét, ezáltal a közlekedés biztonságát veszélyeztette.

A Salgótarjáni Járásbíróság előkészítő ülésén a nyomozás kezdete óta letartóztatásban lévő vádlott a bűnösségét beismerte, ezért a bíróságnak nem kellett tárgyalást tartania: a váddal egyezően közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettében és közlekedés biztonsága elleni bűntett elkövetésében mondta ki bűnösnek és az ügyészség által indítványozottal egyezően három és fél év börtönbüntetésre ítélte, valamint négy évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

Az ítélet nyomban jogerőre emelkedett.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 27. 08:23, csütörtök | Helyi

Több mint 44 kg marihuána, 8 kg kokain, 2,5 kg ketamin lefoglalva

A Nógrád megyei rendőrök több mint félmázsa, többszáz millió forint értékű kábítószert foglaltak le egy 52 éves férfi és társa lakásán, ezzel megakadályozva annak forgalomba hozatalát.

2022. Január 26. 12:33, szerda | Helyi

Migrációs ellenőrzés

A Nógrád megyei rendőrök a napokban Somoskőújfalu belterületén és a 2-es számú főúton ellenőrizték a gépjárműveket.

2022. Január 26. 10:08, szerda | Helyi

Elfogták a besurranót

A salgótarjáni nyomozók egy férfit állítottak elő, aki a nyitva hagyott ajtón át jutott be a sértett lakásába.

2022. Január 24. 13:58, hétfő | Helyi

Új tetőt és beépített tetőteret kapott a balassagyarmati Mikszáth

Végzett a kivitelező az NMSzC Mikszáth Kálmán Technikum és Szakképző Iskola Hétvezér utcai épületének teljes tetőtérének a beépítésével,