Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. Február 13. 11:49, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Harmadfokú készültség Tiszafüred és Tiszakeszi között

Harmadfokú készültség Tiszafüred és Tiszakeszi között

Harmadfokúra növelte az árvízvédelmi készültséget hétfő reggel 6 órakor a Tisza bal partján Tiszafüred és Tiszakeszi között a folyón érkező zajló jég zavartalan levonulásának biztosítása érdekében a tiszántúli vízügy

- közölte az igazgatóság védelemvezetője az MTI-vel. Bara Sándor közleménye szerint a védelmi szakaszon szolgálatot teljesítő, megerősített őrszolgálat tagjai folyamatosan figyelemmel kísérik a zajló jég levonulását a gátőri vízmércék óránkénti leolvasásával.

Ugyanakkor a Tisza bal partján, Tiszatarján és Rakamaz között a szombat estétől érvényben lévő harmadfokú árvízvédelmi készültséget elsőfokúra mérsékelte az igazgatóság hétfőn, miután a folyó felső szakaszáról érkező jég levonult - tette hozzá az igazgató.

Bara Sándor közlése szerint a belvíz ellen továbbra is öt szakaszon védekeznek, az elöntött területek nagysága jelenleg 6 200 hektár, ennek nagy része vetés és szántóterület. A térségben 25 szivattyútelep üzemelt, ezek egy nap alatt együttesen csaknem 1,2 millió köbméter belvizet emelnek át a befogadó folyókba, csatornákba.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről