Városlista
2024. augusztus 8, csütörtök - László

Hírek

2024. Augusztus 05. 07:56, hétfő | Sport
Forrás: MTI

Hámori Luca bronzéremért járó összeget kap a magyar szövetségtől

Hámori Luca bronzéremért járó összeget kap a magyar szövetségtől

A párizsi olimpián ötödik Hámori Lucát a bronzéremért járó pénzjutalommal díjazza a Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ).

A MÖSZ vasárnap a közösségi oldalán közölte: Hámori pontszerzésért járó pénzjutalmát kiegészíti, így a kőszegiek sportolója a bronzéremért járó összeget kapja meg.

A 66 kilós Hámori a szombati negyeddöntőben egyhangú pontozással kapott ki a szereplésével botrányt keltő algériai Iman Heliftól, akit a tavalyi világbajnokságról túl magas tesztoszteronszintje miatt kizártak, a nemzetközi szövetség elnökének szavai szerint pedig a férfiakra jellemző XY kromoszómával rendelkezik.

A Párizsban két meccsen is győztes Hámori mellett még egy magyar ökölvívó, Kovács Richárd (63,5 kg) lett ötödik a francia fővárosban, míg a 80 kilós Akilov Pylyp az első, nyolcaddöntős összecsapásán vereséget szenvedett.

Címkék: hámori luca

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 08. 07:45, csütörtök | Sport

Háromgólos előnyt szerzett a Paks a Mornar ellen

Paksi FC háromgólos győzelmet aratott a vendég montenegrói Mornar felett a labdarúgó Konferencia-liga selejtező harmadik fordulójának első, szerdai mérkőzésén.

2024. Augusztus 08. 07:42, csütörtök | Sport

Vadnai Jonatán közel járt a dobogóhoz, Losonczi a bronzért birkózik

Magyar szempontból a vitorlázó Vadnai Jonatán és a birkózó Losonczi Dávid nyújtott kiemelkedő teljesítményt a párizsi olimpia szerdai versenynapján.

2024. Augusztus 08. 07:40, csütörtök | Sport

Vogel Soma parádézott - Drámai csatában elődöntős a férfi vízilabda-válogatott

A magyar férfi vízilabda-válogatott ötméteresek után 12-10-re legyőzte az olasz csapatot a párizsi olimpia szerdai negyeddöntőjében, ezzel bejutott a legjobb négy közé.

2024. Augusztus 07. 08:06, szerda | Sport

A Ferencváros kétgólos vereséget szenvedett Dániában

A Ferencváros 2-0-ra kikapott a dán Midtjylland vendégeként a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójának első, keddi mérkőzésén.