Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2012. Július 25. 00:00, szerda | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Hamisan vádolt erőszakkal egy lány Nógrád megyében

Hamisan vádolt erőszakkal egy lány Nógrád megyében

A hatóság félrevezetése miatt eljárás indult egy 16 éves Nógrád megyei lány ellen, aki erőszakos közösüléssel vádolta alkalmi ismerősét.

Az MTI úgy tudja, egy internetes közösségi oldalon tüntetés szerveződik, mert az a hír terjedt el, hogy az erőszakot egy, a balassagyarmati közösségi szálláson élő férfi követte el.
A 16 éves K. Boglárka július 8-án a szüleivel jelent meg a balassagyarmati rendőrkapitányságon, ahol feljelentést tett, mondván, alkalmi ismerőse egy közeli faluban található családi házban néhány nappal korábban megerőszakolta. A büntetőeljárás során a tárgyi bizonyítékok, az igazságügyi orvosszakértői vélemény és a tanúvallomások nem támasztották alá a lány által elmondottakat.
A lány két nappal később tett újabb vallomásában már azt mondta, nem követtek el sérelmére erőszakos közösülést, ezt azért találta ki, hogy szüleinek magyarázatot adjon arra, amiért több napig távol maradt otthonról.
Az ügyet átvevő pásztói rendőrkapitányság megszüntette a nyomozást, ezzel párhuzamosan hatóság félrevezetésnek bűncselekménye miatt eljárást indított a lány ellen.
A 16 éves lány egy, a balassagyarmati közösségi szálláson élő férfit vádolt meg erőszakkal. A Polgári összefogás a balassagyarmati idegenszálló ellen nevű Facebook-csoport jelezte, folyamatban van egy tüntetés szervezése, "hogy együtt védhessük meg Balassagyarmatot az ide betelepített garázda idegenektől".

Címkék: erőszak

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 08:58, péntek | Helyi

MVM: júliusban egységesíti ügyfélkiszolgálását az MVM Next, az ügyfeleknek nincs teendőjük.

Az ügyfélkiszolgálás egységesítése érdekében az MVM Csoport tulajdonában álló E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvad az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be.

2024. Május 03. 08:00, péntek | Helyi

Szeles, nyárias idő.

Erősen felhős lesz az ég, és sokfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra, helyenként ismét előfordulhatnak hevesebb gócok.

2024. Május 03. 07:02, péntek | Helyi

A magyar állami frankhamisítás, amellyel Franciaországot akartuk büntetni Trianonért

Egy évszázaddal ezelőtt az volt a hazafi, aki bűnözött. Aki nemzetközi botrányba sodorta hazáját a legmagasabbrangú politikusok tudtával. A hazaáruló bitangok pedig azok voltak,

2024. Május 03. 06:24, péntek | Helyi

128 éves a kisföldalatti

1896. 05. 03-án, Budapesten Ferenc József jelenlétében felavatták a földalatti vasutat, a \"kisföldalattit\".