Városlista
2024. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2023. Október 06. 09:06, péntek | Belföld
Forrás: MTI/NAV

Hamis autódiagnosztikai eszközöket és szoftvereket foglaltak le a pénzügyőrök

Hamis autódiagnosztikai eszközöket és szoftvereket foglaltak le a pénzügyőrök

Hamis autódiagnosztikai eszközöket és illegális szoftvereket találtak a pénzügyőrök egy magánszemélynél és egy szervizben Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)

A közlemény szerint egy internetes hirdetésre figyeltek fel a pénzügyőrök, ahol jóval a piaci ár alatt kínáltak különféle autódiagnosztikai eszközöket.


A vizsgálat próbavásárlással kezdődött: az adóellenőrök ötvenezer forint értékben rendeltek egy eszközt, majd annak átvételekor a férfi lakásán majdnem kilencven hamis autódiagnosztikai eszközt találtak.
Egy másik ellenőrzés alkalmával, amelyet egy miskolci autószervízben tartottak, több mint húsz illegális szoftvert találtak - írták.
A két elkövető több mint százharmincmillió forint vagyoni hátrányt okozott a jogtulajdonosoknak, ezért a pénzügyőrök az illegális termékeket lefoglalták és iparjogvédelmi jogok megsértése, valamint szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése miatt indítottak eljárást - áll a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 07:51, csütörtök | Belföld

Másodfokú hőségriasztás lép életbe péntektől vasárnapig

Meghosszabbítja, de harmadfokról másodfokra módosítja a hőségriasztást az ország egész területén az országos tisztifőorvos péntektől vasárnap éjfélig

2024. Július 18. 07:48, csütörtök | Belföld

Bemutatták a Ganz elektromos midibuszát

Bemutatták szerdán Budapesten a cseh-magyar koprodukcióban készült GANZ-SOR EBN8 nevű elektromos midibusz prototípusát - közölte a magyar gyártó az MTI-vel.

2024. Július 17. 08:00, szerda | Belföld

Maruzsa Zoltán: a tanévkezdésre minden iskolában ott lesznek a tankönyvek

A megrendelt tankönyvek gyártása a napokban fejeződik be a debreceni Alföldi Nyomdában, a tanévkezdésre minden iskolában ott lesznek a tankönyvek - közölte a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára sajtótájékoztatón kedden.