Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2024. Július 09. 15:00, kedd | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Ha nyár, akkor tábor!!!

Ha nyár, akkor tábor!!!

A Szécsényi Rendőrkapitányság idén is megrendezte nyári közlekedésbiztonsági gyermektáborát általános iskolásoknak.

A 2024. július 1-5. között megszervezett táborban 13 diák vett részt, akiknek a szervezők a tartalmas és hasznos foglalkozások mellett játékos bűn- és balesetmegelőzési előadásokat is tartottak.A prevenciós szakemberek segítségével a táborozók megismerhették a legfontosabb gyalogos és kerékpáros közlekedési szabályokat és jelzőtáblákat. A foglalkozásokon Sztréminé Szita Julianna rendőr főhadnagy, bűnmegelőzési előadó az online tér biztonságos használatán túl a nyári szünet és a vízben tartózkodás veszélyeire is felhívta a gyermekek figyelmét, és hasznos tanácsokat osztott meg velük a vakáció idején előforduló veszélyhelyzetek elkerülése érdekében.Munkatársaink a táborozókkal ismertették a legfontosabb tudnivalókat az áldozattá válás megelőzéséről, kiemelt helyet kapott az idei évben is a diákok 112-es segélyhívó számmal kapcsolatos ismereteinek bővítése, valamint a közösségi oldalak biztonságos használatával összefüggő preventív tevékenység. A táborban a szakemberek munkáját a rendőrkapitányság illetékességi területén dolgozó öt iskolaőr segítette.A rendőrök a bűn- és balesetmegelőzési foglalkozásokat szabadtéri játékokkal és egész napos kirándulásokkal egészítették ki, amelyek során a tanulók többek között a Szécsényi járás településeivel, természeti értékeivel és kultúrájával ismerkedtek meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 15. 16:24, hétfő | Helyi

Egyiptom vs. British Museum - Rosette-i kő és ami mögötte van

225 éve, 1799. 07. 15-én találták meg a Rosette-i követ, aminek a segítségével fejtették meg az egyiptomi hieroglifákat. Gyerekcipőben járna nélküle az egyiptológia. Az egyiptomi identitás mérföldköve...

2024. Július 15. 16:00, hétfő | Helyi

Miniszterelnökség: idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében.

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség.

2024. Július 15. 15:12, hétfő | Helyi

Emberre veszélyes szörnyet találtak a Balatonban - videó

Magyarországon idegenhonosnak számít ez a veszélyes faj. Nem ez az első eset, hogy a legveszélyesebb teknősfajként számontartott aligátorteknősre bukkantak a Balatonban.

2024. Július 15. 14:00, hétfő | Helyi

NAV: illegális szoftvereket foglaltak le egy végzettséggel nem rendelkező autószerelőnél.

Hamisnak minősülő autódiagnosztikai eszközöket és illegális szoftvereket foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Győr melletti faluban dolgozó autószerelőnél.