Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2013. Október 25. 11:00, péntek | Helyi
Forrás: Index

Gyorsan zuhan a Facebook népszerűsége

Gyorsan zuhan a Facebook népszerűsége

Egy évvel ezelőtt még a Facebook volt a legnépszerűbb közösségi platform az Egyesült Államokban élő tinédzserek körében.

Egy évvel ezelőtt még a Facebook volt a legnépszerűbb közösségi platform az Egyesült Államokban élő tinédzserek körében, 42 százalékuk ezt az oldalt kedvelte a leginkább. Most viszont már csak 23 százalékuk lelkesedik érte, derül ki a Piper Jaffray elemzőcég friss jelentéséből. Az ok elsősorban a portál mérete, valamint a magánszféra védelmét érintő a hiányosságok.

De nem a 2011 óta működő Google+ (3%), és nem is a 2006-ban elindult Twitter (26%) lett a változás nagy nyertese – ezek is vesztettek népszerűségükből (6 illetve 27 százalékon álltak). Most az alig pár éves Instagram képmegosztó a leggyorsabban növekvő közösségi médiaszájt, egy év alatt 12 százalékról 23 százalékra ugrott a népszerűsége.

Így már érthető, hogy a Facebook miért vette meg 1 milliárd dollárért, és az is jól látszik, hogy Zuckerberg csapata csípőből vágja a közösségi média trendjeit. A Facebookot és a Instagramot az USA-ban a fiatalok 46 százaléka kedveli.

Van még egy titokzatos "egyéb" kategória is, ami hirtelen 2 százalékról 17 százalékra ugrott. Ez a közösségi média piacának elaprózódására utal, és hogy hamarosan megjelenhet a toplistán néhány új név. Talán a Snapchat és a Vine lesz az, és mivel az utóbbi a Twitteré, ez bebetonozhatja a mikroblog szolgáltatás második pozícióját.

Meglepő, hogy a Yahoo által 1,1 milliárd dollárért felvásárolt Tumblr semmilyen robbanásszerű növekedést nem tud felmutatni, az elmúlt évben alig egy százalékot erősödött az amerikai tinik körében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 09:19, kedd | Helyi

Az MVM Mobiliti átadta első nagy teljesítményű töltőállomását.

Az MVM Mobiliti Törökbálinton átadta első 600 kilowatt összteljesítményű töltőállomását, amelyet európai uniós támogatásból valósított meg - közölte az ország legnagyobb e-töltő-hálózatát működtető MVM Mobiliti Kft.

2024. Július 16. 09:00, kedd | Helyi

A Hold és az Antares együttállása lesz látható szerda este az égbolton.

Szabad szemmel is látható lesz Hold és az Antares csillag együttállása szerda este tíz órától az égbolton - tájékoztatta a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

2024. Július 16. 08:39, kedd | Helyi

Rétvári Bence: jól indult a járóbeteg-időpontfoglalás az Egészségablak alkalmazásban.

Az indulás óta napi csaknem ötszáz időpontot foglaltak a betegek az Egészségablak mobilalkalmazással a járóbeteg-szakrendelőkben.

2024. Július 16. 08:25, kedd | Helyi

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton.

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton.