Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2024. Május 18. 08:15, szombat | Helyi sport
Forrás: MTI-GYŐR AMA

Győrben rendezik jövőre a maratoni kajak-kenu világbajnokságot.

Győrben rendezik jövőre a maratoni kajak-kenu világbajnokságot.

Tíz év után ismét Győr ad otthont jövőre a maratoni kajak-kenu világbajnokságnak, a vármegyeszékhely 1999, 2007 és 2015 után már negyedszer rendezi meg a világversenyt hangzott el péntek délután sajtótájékoztatón Győrben.

Schmidt Gábor, a Honvédelmi Minisztérium (HM) sportigazgatási és fejlesztési ügyekért felelős helyettes államtitkára, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke hangsúlyozta, hogy Győrnek minden adottsága megvan ahhoz, hogy lebonyolítsa a világversenyt.
Kiemelte, hogy a HM államtitkársága támogatja és kezdeményezi is, hogy minél több hazai és nemzetközi verseny legyen Magyarországon.
Schmidt Gábor büszkeségének adott hangot, hogy idén sok sportágat segítettek hozzá a jó eredményekhez azzal, hogy Magyarországon volt a kvalifikáció.

"Ezt a trendet folytatni kell és a kormány a nem olimpiai szakágakat is +szívesen szólítja meg+, hiszen azok is sok emberre hatnak, sokan kezdenek el sportolni a nemzetközi események hatására" - mondta, hozzátéve, hogy a fő feladat az, hogy sportnemzetből sportoló nemzetté váljunk.
Ruud Heijselaar, a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség maraton bizottságának elnöke arról beszélt, hogy a döntésben, miszerint Győrben rendezik jövőre a világbajnokságot, fontos tényező volt, hogy a magyar szervezőbizottság már tapasztalt a verseny lebonyolításában.

Kitért arra is, hogy a nemzetközi közgyűlésen felterjesztették: a para kajak-kenu versenyszámok és az ifjúsági korosztály rövidtávú versenye is hivatalos világbajnoki versenyszámok legyenek. Amennyiben a közgyűlés kedvezően dönt, úgy Győrben lennének jövőre az első ilyen megméretések.
Weisz Róbert, a szervezőbizottság elnöke elmondta, hogy "a pálya adott", viszont a kiszolgáló létesítményeket fel kell építeni az Aranypart I szabadstrandon. Ilyen a futó szakasz, a lelátók, a vásárváros, vagy a versenyzői terület kialakítása - sorolta.
Kiemelte, hogy a korábbi három győri világbajnokság is példaértékű volt, de biztos, hogy a jövő évinél lesznek újdonságok is.
Kérdésre válaszolva elmondta, hogy mintegy 800 versenyzőt várnak a masters kategória versenyzőivel együtt, akikhez csatlakoznak majd az edzők, a kísérők és a szurkolók is.

Dézsi Csaba András, Győr polgármestere elmondta, hogy a kajak-kenu benne van az első három sportágban Győrben, a folyókon rendszeresen lehet látni az edzéseket. A sportág a győriek szívéhez közel áll - tette hozzá. Kiemelte, hogy a céltornyot a világeseményre fel fogják újítani, a forrást a munkálatokra már elkülönítették. Emellett a szervezőbizottság munkáját mindenben támogatni fogják.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 11:50, kedd | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Motoros mentő és autómentő is szolgálatban lesz a hétvégén az M3-as autópályán.

Motoros mentő és autómentő is szolgálatban lesz a Forma 1-es versenyhétvégén az M3-as autópályán - közölte a MKIF Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

2024. Július 16. 11:21, kedd | Helyi sport

EURO-2024 - A teljes televíziós piac idei dobogós műsora lett az Eb-döntő az M4 Sport közvetítésében.

A labdarúgó Európa-bajnokság vasárnapi fináléja, a Spanyolország-Anglia találkozó az előző döntő eredményeihez hasonlóan kiemelkedő nézettséget ért el Magyarországon: a nézők közel 40 százaléka választotta az M4 Sportot.

2024. Július 16. 09:29, kedd | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Telt ház lesz vasárnap, ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

A vasárnapra szóló jegyek már januárban elfogytak, így biztosan telt ház lesz a verseny napján a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjon.

2024. Július 16. 07:55, kedd | Helyi sport

Párizs 2024 - Kedden lesz az olimpia nyitóünnepségének főpróbája.

Kedden tartják meg a párizsi olimpia Szajna-parti nyitóünnepségének elhalasztott főpróbáját közölte a francia sportminisztérium.