Városlista
2024. február 21, szerda - Eleonóra

Hírek

2011. November 03. 16:59, csütörtök | Helyi
Forrás: infonograd

Gyönyörű ősz a Karancson

Gyönyörű ősz a Karancson

Az elmúlt hetek napsütéses időjárása szinte kínálta, hogy legalább egyszer járjuk be gyönyörű természeti környezetünket, a hegyes-völgyes nógrádi tájat.

Az ősz az elmúlás egyik jelképe. Ilyenkor emlékezünk meg halottainkról, kezdi téli álmát a természet, az erdei állatok vackaikba húzódnak, szomorú varjak keringnek a ködös táj felett. Mi, emberek is szívesebben időzünk a fűtött, meleg szobában, s olykor csak a legfontosabb dolog miatt tartózkodunk több időt a szabadban, pedig a természet ilyenkor sem hal meg, csak alszik.
Az idei ősz eddig elkényeztetett bennünket, hiszen nem volt igazán hideg idő. Az elmúlt hetek napsütéses időjárása szinte kínálta, hogy legalább egyszer járjuk be gyönyörű természeti környezetünket, a hegyes-völgyes nógrádi tájat. A Karancs-hegy az egyik büszkeségünk: a „Palóc Olümposz” számtalan látnivalót kínál ilyenkor azoknak, akik nem restellnek túrabakancsot húzni és nekivágni a 729 méteres magasságnak. Számtalan turistaút kanyarog a hegyoldalon; van meredekebb, s akad lankásabb, kinek-kinek kedve, no meg testi ereje szerint. Nem nehéz megjósolni: nagy élményben lehet része annak, aki útnak indul.
Laczkó Gyula

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 20. 18:45, kedd | Helyi

A Spar új szupermarketet épít Szentendrén.

A Spar 3,6 milliárd forintos beruházással új áruházat épít Szentendrén. A szupermarket, amelynek alapkövét kedden tették le, várhatóan 2025 első negyedévében nyílik meg.

2024. Február 20. 18:15, kedd | Helyi

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara 12. alkalommal rendezte meg Országos Szakmai Versenyét a Területei Szervezetek győztes csapatai

A Nógrád Vármegyei Területi Szervezet ismételten részt kíván venni az egészségügyi szakdolgozók számára megrendezésre kerülő Országos Szakmai Versenyen.

2024. Február 20. 17:43, kedd | Helyi

Mátraverebély-Szentkút, Nemzeti Kegyhely

Kedves követőink, alább megtalálják a 2024-es év BÚCSÚRENDJÉT

2024. Február 20. 12:00, kedd | Helyi

Idén is elindul a Székely Gyors és a Csíksomlyó Expressz a csiksomlyói búcsúba.

Idén is elindul a Székely Gyors és a Csíksomlyó Expressz a csiksomlyói pünkösdi búcsúba. A zarándokvonat május 17-én indul és pünkösdhétfőn érkezik vissza - közölték a szervezők.