Városlista
2023. február 2, csütörtök - Karolina

Hírek

2011. November 03. 16:59, csütörtök | Helyi
Forrás: infonograd

Gyönyörű ősz a Karancson

Gyönyörű ősz a Karancson

Az elmúlt hetek napsütéses időjárása szinte kínálta, hogy legalább egyszer járjuk be gyönyörű természeti környezetünket, a hegyes-völgyes nógrádi tájat.

Az ősz az elmúlás egyik jelképe. Ilyenkor emlékezünk meg halottainkról, kezdi téli álmát a természet, az erdei állatok vackaikba húzódnak, szomorú varjak keringnek a ködös táj felett. Mi, emberek is szívesebben időzünk a fűtött, meleg szobában, s olykor csak a legfontosabb dolog miatt tartózkodunk több időt a szabadban, pedig a természet ilyenkor sem hal meg, csak alszik.
Az idei ősz eddig elkényeztetett bennünket, hiszen nem volt igazán hideg idő. Az elmúlt hetek napsütéses időjárása szinte kínálta, hogy legalább egyszer járjuk be gyönyörű természeti környezetünket, a hegyes-völgyes nógrádi tájat. A Karancs-hegy az egyik büszkeségünk: a „Palóc Olümposz” számtalan látnivalót kínál ilyenkor azoknak, akik nem restellnek túrabakancsot húzni és nekivágni a 729 méteres magasságnak. Számtalan turistaút kanyarog a hegyoldalon; van meredekebb, s akad lankásabb, kinek-kinek kedve, no meg testi ereje szerint. Nem nehéz megjósolni: nagy élményben lehet része annak, aki útnak indul.
Laczkó Gyula

Ezek érdekelhetnek még

2023. Január 03. 14:11, kedd | Helyi

Autóbaleset és több tűzeset hétfőn

Összeütközött két személyautó hétfő délután Salgótarjánban, a Salgó úton. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói áramtalanították a járműveket. A balesetben két ember volt érintett, egyiküket kórházba szállították a mentőszolg

2023. Január 03. 13:58, kedd | Helyi

Átvették a támogatásokat a Nógrád megyei önkéntesek

Decemberben az ország valamennyi, 2022-ben pályázatot benyújtott önkormányzati tűzoltó-parancsnoksága és önkéntes tűzoltó egyesülete átveszi a központi költségvetésből elnyert támogatást. Ennek egy része pénzbeli, más része term

2023. Január 03. 12:27, kedd | Helyi

Pizzázni indultak, rendőrségen kötöttek ki

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság kábítószer birtoklása vétség miatt indított eljárást egy 20 és egy 19 éves bárnai lakos ellen.

2023. Január 02. 10:50, hétfő | Helyi

4 NAP – 8 BALESET

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt négy napon nyolc közúti közlekedési baleset történt.