Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2011. November 03. 16:59, csütörtök | Helyi
Forrás: infonograd

Gyönyörű ősz a Karancson

Gyönyörű ősz a Karancson

Az elmúlt hetek napsütéses időjárása szinte kínálta, hogy legalább egyszer járjuk be gyönyörű természeti környezetünket, a hegyes-völgyes nógrádi tájat.

Az ősz az elmúlás egyik jelképe. Ilyenkor emlékezünk meg halottainkról, kezdi téli álmát a természet, az erdei állatok vackaikba húzódnak, szomorú varjak keringnek a ködös táj felett. Mi, emberek is szívesebben időzünk a fűtött, meleg szobában, s olykor csak a legfontosabb dolog miatt tartózkodunk több időt a szabadban, pedig a természet ilyenkor sem hal meg, csak alszik.
Az idei ősz eddig elkényeztetett bennünket, hiszen nem volt igazán hideg idő. Az elmúlt hetek napsütéses időjárása szinte kínálta, hogy legalább egyszer járjuk be gyönyörű természeti környezetünket, a hegyes-völgyes nógrádi tájat. A Karancs-hegy az egyik büszkeségünk: a „Palóc Olümposz” számtalan látnivalót kínál ilyenkor azoknak, akik nem restellnek túrabakancsot húzni és nekivágni a 729 méteres magasságnak. Számtalan turistaút kanyarog a hegyoldalon; van meredekebb, s akad lankásabb, kinek-kinek kedve, no meg testi ereje szerint. Nem nehéz megjósolni: nagy élményben lehet része annak, aki útnak indul.
Laczkó Gyula

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 08:30, péntek | Helyi

Mozgalmas szerdán vannak túl tűzoltóink.

Frontálisan összeütközött egy kisbusz és egy személyautó szerda délután a 2-es főúton, Nőtincs közelében.

2024. Április 26. 08:00, péntek | Helyi

Reggel még gyengén fagyhat.

Sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő gomolyfelhőkből eleinte a középső és északkeleti régiókban, később nyugaton fordulhat csak néhol gyenge zápor.

2024. Április 25. 15:00, csütörtök | Helyi

Ismét jótékonysági koncert Nógrád vármegyében.

A rendőrök a Mátraverebély-Szentkút kegytemplomában megrendezett jótékonysági est bevételét a szécsényi Ferences Betánia Idősek Otthona és Testvéri Közössége részére ajánlották fel.

2024. Április 25. 14:21, csütörtök | Helyi

Egyhangúlag elfogadták a beszámolóját.

Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlése előtt értékelte a rendőrkapitányság tevékenységének elmúlt egy évét Bárnai Balázs rendőr alezredes, kapitányságvezető.