Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2014. Július 26. 09:00, szombat | Helyi
Forrás: infonograd

Gyógy- és fűszernövény program Varsányban

Gyógy- és fűszernövény program Varsányban

Elkezdődött a gyógy-és fűszernövény program is Varsányban. Ennek részeként a településen több mint négyezer palántát ültetnek el.

A munkálatokat tanfolyam előzte meg, de kutat is fúrtak a területen. Varsányban az elmúlt években tűzték ki célul az önellátó település megteremtését. Ennek részét képezi a mezőgazdasági tevékenység fejlesztése és kiszélesítése. 2011-ben ötezer négyzetméteren málnát, míg 2013-ban öt hektáron kétezer gyümölcsfát telepítettek. Az önkormányzat intézményeinek környezetében lévő földterületeket is használatba vonták, ezeken zöldséget termesztenek, míg az önkormányzat tulajdonát képező további földterületeken szántóföldi és kertészeti növények ültetését tervezik. A mezőgazdasági program megvalósítására idén bértámogatásként több mint negyvenhárommillió forintot, míg az értékteremtő foglalkoztatásra huszonhárommillió forintot kap Varsány a munkaügyi központtól. A mezőgazdasági programban negyven főt alkalmazhatnak jövő év február végéig, míg az értékteremtő programban szintén negyvenen dolgozhatnak ez év szeptember végéig.

Forrás: radiofocus.hu

Címkék: Varsány

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 14:00, szombat | Helyi

Pünkösd - Egyházi vezetők ünnepi szentmiséi, istentiszteletei.

Pünkösd alkalmából szentmiséket, istentiszteleteket tartanak országszerte. A katolikus, a református és az evangélikus egyházi vezetők vasárnap ünnepi liturgia keretében emlékeznek meg a Szentlélek eljöveteléről.

2024. Május 18. 13:43, szombat | Helyi

Egy régi történet: a Salgótarjáni Kohászati Üzemek – 1. rész: 1902-re a csúcson!

Borítóképen: Az egykori vasfinomító gyár és lakótelep látképe 1873-ból. A Salgó-Tarjáni Vasfinomító Társulat, vagy a Rimamurány—Salgó-Tarjáni Vasmű Részvény Társaság

2024. Május 18. 08:00, szombat | Helyi

Reggel pára, délután egy-egy zápor jöhet.

Napos-gomolyfelhős időre van kilátás. Északon helyenként futó zápor, zivatar kialakulhat.

2024. Május 17. 15:00, péntek | Helyi

Rossz matek: 2×72=2×39+2×4!!!

Jövet-menet gyorsan hajtott Dejtáron.