Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. Május 31. 08:00, szerda | Helyi

Gyermeknap Füleken

Gyermeknap Füleken

Június első hétvégéje idén is tartalmas programmal várja a kicsiket és nagyokat egyaránt. 2017. június 3-án 10 órai kezdettel indul a Városi parkban megrendezett gyermeknapi vigadalom.

A Városi Gyermeknapon játékból, nevetésből és szórakozásból nem lesz hiány. A helyi óvodák és alapiskolák, a Közösségi Központ, a füleki cserkészcsapat, a Helen Doron Nyelviskola és a a helyi Matica slovenská Háza jóvoltából a gyerekek 16 állomáson próbálhatják ki ügyességüket és kreativitásukat, és számos versenyjátékban vehetnek részt. A déli órákban A kalap című mesejátékkal lép színpadra a Kerek Perec Egylet, majd egy zenés, interaktív előadás keretében Filip bohóc varázsolja el a gyerekeket bűvészmutatványaival. A Körzeti Rendőrkapitányság jóvoltából alkalom nyílik a látogatók számára, hogy közelebbről megtekintsék a rendőrségi fegyvereket, kipróbálják a rendőrautót, majd részt vegyenek egy kutyakiképző bemutatón, melyet a Losonci Járási Rendőrkapitányság rendőrei mutatnak be. A Füleki Önkéntes Tűzoltó Egyesület is izgalmas programmal készült, amely során a résztvevők szemtanúi lehetnek valódi tűzoltásnak, megnézhetik közelről a tűzoltóautót illetve annak felszerelését. A rendezvény záró programja a „habparty”, melyet a tűzoltók kifejezetten a gyerekek számukra készítenek. Az egész napos program kísérőrendezvényei közül a legapróbbak és szüleik részt vehetnek a Csemadok Füleki Alapszervezete Ringató foglalkozásán, a nagyobbak megtanulhatják az íjaszat alapjait a Füleki Farkasok segítségével, illetve motorozhatnak a Filleck Knights motoros csapat jóvoltából. Nem hiányozhat a kézzel hajtott körhinta, az ugrálóvár, az aquazorbing, a falmászás valamint az arcfestés sem. A parkban az árusok is helyet kapnak, akik gyermekjátékokat, lufikat illetve cukorvattát – a szülők és kísérők részére frissítőt – kínálnak majd. A rendezvény fő szervezője a Füleki Városi Művelődési Központ, társszervezői a Füleki Vármúzeum és a Füleki Közhasznú Szolgáltatások. Támogatók: TV LocAll, Fagylalt – Ferenczová Andrea és a Helen Doron Nyelviskola.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:00, hétfő | Helyi

Kora nyárias idő.

Főként a Dunántúlon szűrhetik vastagabb fátyolfelhők a napfényt, a Dunától keletre viszont sok napsütésre számíthatunk.

2024. Április 28. 08:45, vasárnap | Helyi

Ismét megrendezik a járműipari kiállítást Esztergomban.

Az idén 7. alkalommal nyílik meg a járműipari kiállítás Esztergomban: az Akkor és Most Jármű Expo április 27-28-án a Nagy Duna sétányon várja az érdeklődőket.

2024. Április 28. 08:00, vasárnap | Helyi

Tavaszi idő sok napsütéssel.

Sok napsütésre számíthatunk, bár a Dunántúlon és északon időnként felhők takarhatják el a napot, de csapadék sehol sem várható.

2024. Április 28. 06:31, vasárnap | Helyi

BABAMENTŐ INKUBÁTOROK

Az egészségügyi intézményeknél kihelyezett babamentő inkubátorok egy újszülöttmentő program részét képezik. A súlyos válsághelyzetbe került anyák és családok esetén előfordulhat,