Városlista
2021. október 24, vasárnap - Salamon

Hírek

2021. Október 06. 09:04, szerda | Helyi
Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

Gyermeket bántalmazott a visszaeső besurranó

Gyermeket bántalmazott a visszaeső besurranó

A Balassagyarmati Járási Ügyészség rablás bűntette miatt emelt vádat egy 19 éves Nógrád megyei besurranó tolvajjal szemben, aki egy családi ház átkutatása közben egy kiskorú gyermeket is bántalmazott.

A vád szerint a fiatal férfi 2021 júniusában a nyitott bejárati ajtón bement egy Nógrád megyei faluban álló családi házba, ahol szüleik távollétében egy 12 és egy 10 éves fiú tartózkodott.

A házban a besurranó kutatást végzett, eltett egy doboz cigarettát és egy öngyújtót, eközben meglátta, hogy egy pénztárcát a nagyobbik fiú magához vesz. Arcon ütötte a gyermeket, kivette a kezéből a tárcát, és a benne lévő készpénzzel együtt távozott, miközben a sértettet életveszélyesen meg is fenyegette.

Mivel a többszörösen büntetett előéletű vádlott a cselekmény közben erőszakot alkalmazott, nem lopásért, hanem a lényegesen súlyosabban büntetendő rablásért kell felelnie. Amennyiben a bíróság előkészítő ülésén elismeri a bűncselekmény elkövetését, az ügyészség 3 év börtönbüntetés és 5 év közügyektől eltiltás kiszabását indítványozza vele szemben.

Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság dönt.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 22. 15:06, péntek | Helyi

Forgalmirend-változások Salgótarjánban és Balassagyarmaton

Az október 23-ai ünnepi megemlékezések és rendezvények miatt Salgótarjánban és Balassagyarmaton útlezárásra és forgalomkorlátozásra kell számítani.

2021. Október 22. 13:28, péntek | Helyi

A bujáki önkormányzati épület energetikai korszerűsítése

2021. Október 21. 14:50, csütörtök | Helyi

Egyeztetés a közbiztonságról

A megyei rendőr-főkapitányság vezetője és a rendőrkapitányságok vezetői Salgótarjánban, Balassagyarmaton és Szécsényben találkoztak a járások polgármestereivel.

2021. Október 21. 13:37, csütörtök | Helyi

Bíróság elé áll a sérült gyerekeket magukra hagyó sofőr

A Balassagyarmati Járási Ügyészség közlekedési ügyésze segítségnyújtás elmulasztása miatt emelt vádat az ellen a 22 éves Nógrád megyei férfi ellen,