Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2019. Július 13. 11:19, szombat | Belföld
Forrás: mti

Gyereknek készült étkészletet hívtak vissza melamin kioldódása miatt

Gyereknek készült étkészletet hívtak vissza melamin kioldódása miatt

Határérték feletti melamin kioldódást mért egy kisgyermekeknek szánt bambusz étkészletből a francia hatóság. A kínai eredetű termékből Magyarországra is érkezett.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) azt kéri, akiknek a háztartásában van az ismertetett azonosítójú étkészletből, ne használják.

A visszahívott termék a Coffret Vaisselle Bamboo Azur márkájú gyermek étkészlet, amelynek a tételazonosítója a kék színű termék esetében A005510, a barack színűé A005511, RASFF referenciaszáma pedig 2019.2488.

A hivatal az Európai Bizottság gyorsriasztási rendszerén (RASFF) keresztül értesült a termék visszahívásáról.

A melamin nitrogéntartalmú, heterociklusos, aromás szerves vegyület. Elsősorban a műanyagiparban alkalmazzák formaldehidgyanták készítésére, de ciromazin származékát rovarölő szerként is felhasználják. A melamin tartalmú edényekből, konyhai eszközökből hő hatására melamin oldódhat ki, amely vesekárosodást idézhet elő - ismerteti honlapján a Nébih.

Címkék: étkészlet, gyerek, Nébih

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.