Városlista
2023. február 2, csütörtök - Karolina

Hírek

2014. Március 30. 06:00, vasárnap | Belföld

Gyerekelhelyezés – Nem foglalkozik a gyerekkel, mit tehetek?

Gyerekelhelyezés – Nem foglalkozik a gyerekkel, mit tehetek?

A gyermekelhelyezés kérdése alapvetően is nehéz kérdés, de mi van akkor, ha az elhelyezés után rossz helyre kerül a gyermek? Erre igyekszik válaszolni az onlinejogsebesz.hu jogi szakértője! Ne feledje, joga van kérdezni!

Tisztelt Jogsebész!

1 éve váltunk el a férjemnél maradt a 4 éves kisfiúnk. Olyan állapotok vannak, hogy az élettársa alkoholista és nem foglalkozik a fiúnkkal az apja nincs vele reggeltől estig a pici fél tőle, ha nálam van kéthetente hétvégén nagyon nehezen tudom visszaadni, szeretném ha nálam lenne elhelyezve.
Mit tehetek?

Tisztelettel.

2014. 03. 12.
________________________________________
Válasz:
Tisztelt Kérdező!
Sürgősen bírósághoz kellene fordulni, és a gyermekelhelyezés megváltoztatását kérni az előállt körülményekre tekintettel. Ha megállapítható, hogy a gyermek veszélyben van, akkor a kérelemben ideiglenes intézkedést kell kérni a gyermek elhelyezésére. Ez már az ítélet előtt viszonylag gyors döntést jelent. A veszélyhelyzetet legalábbis valószínűsíteni kell.
Azaz óvodai véleményt kell kérni, tanúkat beidéztetni.
A problémára nem kizárólag az általunk megírt válasz lehet a követendő példa, elképzelhető, hogy létezik más megoldás, a kérdés más nézőpontból való megközelítése.
A fenti témáról további kérdéseket olvashat, illetve kérdéseket tehet fel oldalunkon a www.onlinejogsebesz.hu weboldalon.

Ne feledje, joga van kérdezni!

Tisztelettel:
dr. Náday Judit
ügyvéd
www.onlinejogsebesz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 01. 14:14, szerda | Belföld

Új felsővezetőket választottak a Vodafone élére

2023. Február 01. 14:10, szerda | Belföld

Agrárkamara: az árstop kivezetését javasolja több érdekképviseleti szervezet

Az egy éve bevezetett árstop mára betöltötte szerepét, a termelői, feldolgozói szervezetek és a kiskereskedelem szereplői a kivezetését javasolják - közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.