Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Április 02. 11:36, kedd | Belföld
Forrás: mno.hu

Gyártószalagra kerül a Lexus hibrid sportautója

Gyártószalagra kerül a Lexus hibrid sportautója

A Lexus már több ízben is ízelítőt adott merőben új stílust és egyéniséget felmutató sporthibrid tanulmányából, azonban a japánok a New York-i Autószalon apropóján most bejelentették, hogy bizonyosan gyártószalagra kerül a látványos újdonság, így igazán finom falattal bővül hamarosan a japánok palettája.

Az LF-LC koncepció a szénszálas kompozitok széleskörű használatának köszönhetően nem csak módfelett merevnek, de a hibridek között még pehelysúlyúnak is bizonyulhat, s a benzin-elektromos hajtásláncról már azt is tudni lehet, hogy a rendszerteljesítmény bizonyosan eléri az 500 lóerőt.

Ami a formai megjelenést illeti, talán nem is érdemes hasztalanul méltató jelzők után kutatnunk, csupán annyit üzenhetünk a döntéshozóknak, hogy már ne sokat késlekedjenek a típus gyártószalagra bocsájtásával.
A finoman ívelő tetővonal, a szélvédő dőlési szöge, az izgalmas ívek mind-mind az agresszív és sportos egyéniséget erősítik, de a repertoárból például a panoráma üvegtető sem hiányozhat. A dinamizmus jegyében nagyteljesítményű fékberendezés bújik meg a stílusos, nagyméretű felnik mögött, amelyeken a Continental abroncsai feszülnek.Az utastér ugyan 2+2 személyes, ám a hangsúly nem is a praktikumra, mint inkább a prémium minőségű anyagok felhasználására és a tradicionális kézművesség ötvözetére helyeződik: a finoman ívelő formákat valódi bőr borítja, de a műszerfalról, illetve a kárpitokról nem hiányozhat a faberakás, illetve az alumínium betét sem, melyekkel méretes digitális kijelzők alkotnak éles kontrasztot.

Sajnos a hivatalos nyilatkozatok ezúttal is türelemre intenek, így a várható árcédula és a konkrét menetteljesítmények homályán túl a kereskedelmi forgalomban való debütálás pontos időpontja sem ismeretes.

Címkék: autó, Lexus

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során