Városlista
2022. május 23, hétfő - Dezső

Hírek

2011. Július 22. 14:37, péntek | Kék hírek
Forrás: HírTV

Gyanús alakok utaztak a buszon

Gyanús alakok utaztak a buszon

Négy határsértőt, két grúz és két moldáv fiatalembert fogtak el a rendőrök Mezőhegyesen. A gyanús külföldiekről a busz sofőrje értesítette a rendőröket - értesült a HavariaPress.

Szerda délután értesítette a Körös Volán egyik menetrend szerint közlekedő járatának sofőrje a rendőröket arról, hogy gyanús külföldiek utaznak a buszon. A rendőrök a legközelebbi megállóban, a mezőhegyesi vasútállomáson fogták el a határsértőket.

A két grúz és két moldáv fiatalember iratok nélkül, gyalogosan indult útnak két nappal korábban Kolozsvárról. Egy elnagyolt térkép volt náluk, ezért nem tudták gyalogosan folytatni útjukat Budapest felé. Elmondásuk szerint ezért szálltak a buszra, s remélték, csatlakozást találnak a főváros felé. A négy külföldi mindegyike menekültstátuszért folyamodott, miután előállították őket.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság határrendészeti szolgálatának munkatársai több alkalommal tartottak már a Körös Volán gépkocsivezetőinek továbbképzést arról, miként ismerhetik fel a buszra szálló határsértőket, s mi a teendőjük, ha gyanús külföldiekkel találkoznak. (pr)

Címkék: gyanús

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 22. 12:07, vasárnap | Kék hírek

Száguldozót fotóztak a rendőrök, durván túllépte a megengedettet

A kocsi vezetője a megengedett sebesség közel kétszeresével hajtott a 22-es számú főúton.

2022. Május 22. 09:08, vasárnap | Kék hírek

Vádemelést javasol a rendőrség egy hétfős bűnbanda ellen

Vádemelést javasol a rendőrség egy hétfős bűnszövetség tagjai ellen, akik 42 betörés során több mint 45 millió forint értékben loptak tárgyakat - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szombaton a police.hu oldalon.

2022. Május 21. 17:06, szombat | Kék hírek

Megszegte a távoltartást a bántalmazó volt élettárs

Az 51 éves siófoki férfi korábban bántalmazta volt élettársát, a rendőrök szabálysértési őrizetbe vették.

2022. Május 21. 06:00, szombat | Kék hírek

Sínek talpfájából lopott - Keresik

Az ismeretlen elkövető csavarokat és lemezalátéteket szerelt ki a sínek talpfájából a Dejtár és Ipolyvece közötti vasútvonalon.