Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2013. Február 14. 13:25, csütörtök | Helyi
Forrás: infonograd

Gőzerővel készülnek az ifjú salgótarjáni tornászok

Gőzerővel készülnek az ifjú salgótarjáni tornászok

A salgótarjáni Gagarin DSE tornászai az előző tanévben a diákolimpiai döntő harmadik helyén végeztek.

Ringeisen Andrásné csapatai idén sem hiányoznak majd a fináléról. A minél sikeresebb szereplés érdekében Maráczi Márta, a korábbi női szövetségi kapitány segítségét is kikérték, aki a kötelező gyakorlatokat tervezte.

GDSE fiatal tornászai számára évről-évre a szezon legfontosabb versenye a diákolimpiai döntő, amelyre már hónapokkal korábban megkezdik a felkészülést. Szűk egy éve igen magasra tették a lécet, hisz éremmel tértek haza Tatáról. A döntőn majd a hatfős csapatok tornászainak ugyanazokat a kötelező gyakorlatokat kell bemutatniuk, és a bírók által legtökéletesebbnek ítélt gyakorlatok kapják az érmeket.

A gyakorlatokat az a Maráczi Márta állította össze, aki a napokban meglátogatta a salgótarjániak egyik edzését. A női válogatott korábbi szövetségi kapitánya sok hasznos tanáccsal segítette „Cimbi néni”, valamint segítője, Mrakics Nikolett munkáját, és ezek az apró korrekciók rengeteget érhetnek majd a diákolimpián is. A mesteredző dicsérte is a fiatalokat, akik hálásak voltak az instrukciókért.

- Rengeteg segítséget kaptunk a gyakorlatok folyamatos végrehajtásának érdekében és az összekötő elemek tökéletesítésében – mondta „Cimbi néni”. – A mi szemünk már megszokta a gyakorlatokat, így jó volt, hogy egy külsős is megnézte azokat, és olyan hibákat is kiszúrt, amiket mi már észre sem vettünk. A gyerekek nagyon fegyelmezettek voltak, és sok szülőt is érdekelt a különleges edzés, ami nagyon fontos. Egyelőre még egy bő kerettel dolgozunk, az edzésmoráltól és a munkától függ, hogy kik lesznek majd tagjai a csapatnak. A következő pár hétben ki kell javítanunk a hibákat.

A diákolimpiai döntőnek március elején Budapest ad majd otthont.

Forrás: nogradsport.wordpress.com

Címkék: tornász

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 08:00, szombat | Helyi

Reggel pára, délután egy-egy zápor jöhet.

Napos-gomolyfelhős időre van kilátás. Északon helyenként futó zápor, zivatar kialakulhat.

2024. Május 17. 15:00, péntek | Helyi

Rossz matek: 2×72=2×39+2×4!!!

Jövet-menet gyorsan hajtott Dejtáron.

2024. Május 17. 12:00, péntek | Helyi

Pünkösd - A szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények.

A Szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények. A húsvét után ötven nappal tartott pünkösd - a húsvét és a karácsony mellett a harmadik legnagyobb keresztény ünnep, neve a görög pentékoszté (ötven) szóból ered.

2024. Május 17. 08:35, péntek | Helyi

Kövér László: a jövő a gyermekekben van.

A jövő a gyermekekben van, és nem a birodalmi érdekekért elesett hősi halottakban jelentette ki az Országgyűlés elnöke egy kormányzati támogatással megvalósult bölcsőde csütörtöki átadási ünnepségén, Pásztón.